PR spremna na tri nova poteza, ne zna se koji je gori

Izvor: B92, 09.Dec.2018, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PR spremna na tri nova poteza, ne zna se koji je gori"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Priština spremna na nove mere usmerene protiv Srbije i Srba na Kosovu i Metohiji.

On je dodao da su u pitanju tri nova poteza, koja bi mogla da preduzme, ali nije precizirao o kojim merama je reč.

Na pitanje novinara da li ima procene šta bi Priština mogla dalje, posle taksi, da preduzme protiv srpskog naroda, Vučić je rekao da su u pitanju tri stvari, koje bi mogli da pokušaju da urade i da se ne zna koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gora za nas.

"Ali, ne mislim da je jedna od tih stvari dugoročno dobra za njega (Haradinaja), on je čovek koji kratkoročno posmatar stvari, kao i neki od naših političkih protivnika. Vrlo kratkoročno gledaju na stvari", rekao je Vučić.

Predsednik dodaje da će država donositi odluke o novim merama albanske strane tek kada i ako budu preduzete.

"Mislim da je za nas važno da pokazujemo stabilno i snažno, a uvek mirno, odupiranje i suprostavljenje takvim merama, ali videćemo šta će da preduzimaju i u skladu sa tim donosićemo odluke", doneo je Vučić.

Prema njegovim rečima, Kosovo i Metohija mu zadaje najviše brige, straha i zebnje, jer, kaže, vidi da je "ludilo" Prištine postalo bezgranično, a da niko iz međunarodne zajednice to ludilo ne zaustavlja.

„Kriva je međunarodna zajednica koja nije sprečila takse od 10 odsto. Sada neko stiče populanost što je već stepen bezumnih mera i to koriste za unutrašnje potrebe. To me brine", naglasio je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.