POVRATAK ĐAKA U KLUPE: Evo kako je sada ispred škole na Vračaru gde je Kosta počinio masakr, policija na svakom ćošku (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 08:09

POVRATAK ĐAKA U KLUPE: Evo kako je sada ispred škole na Vračaru gde je Kosta počinio masakr, policija na svakom ćošku (FOTO)

Od 7.30 u školu su počeli da pristižu i nastavnici i stariji učenici.

Nedelju dana posle nezapamćene tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak-ubica počinio masakr i tom prilikom ubio osam učenika i čuvara, a ranio još šestoro dece i nastavnicu, đaci bi danas trebalo da se vrate u klupe.

Predlog struke je da se deca vrate u školu, ali je ostavljeno prostora da konačnu odluku donesu roditelji, jer je stanje svakog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << deteta individualno i još uvek nisu svi spremni.

Jutros je ispred škole mirno, na ulazu su četiri policajca, dok sa strane stoje inspektori u civilu. Ljudi pored škole prolaze pognutih glava, neizmerno tužni.

Sklonjene su i trake kojima je bilo obezbeđeno mesto nesreće.

Savet roditelja održan juče, doneo je odluku o povratku đaka u klupe, a roditelji tvrde da su deca i dalje preplašena. Trauma je velika, a kako će izdržati da u istoj zgradi borave samo nedelju dana nakon krvavog pira, niko nije siguran.

Roditelji su saglasni sa direktorkom u odluci da se ne kreće odmah sa nastavom već samo sa prilagođavanjem u vidu razgovora učenika i nastavnika, a po potrebi uključen bi bio i psiholog.

Komemoracija tragično nastradalima u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' biće održana danas u 18 časova, u Skupštini grada Beograda.

Zbog intimnosti skupa i malog broja mesta, komemoraciji će prisustvovati porodice stradalih, zaposleni u školi, učenici i njihovi roditelji, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.