POTRAGA ZA TREĆIM NASILNIKOM: Dvojici osumnjičenih za napad na novosadskog novinara Daška Milinovića određen pritvor

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 13:01

POTRAGA ZA TREĆIM NASILNIKOM: Dvojici osumnjičenih za napad na novosadskog novinara Daška Milinovića određen pritvor

Osumnjičeni N.K. je u bekstvu i za njim se intenzivno traga.

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu vodi se postupak protiv osumnjičenog M.E. (31) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je počinio podsetrekavanje na nasilničko ponašanje, kao i osumnjičenih U.S.(25) i N.K.(25) iz Surčina koji se sumnjiče za saizvršilaštvo u nasilničkom ponašanju, za koje je krivično delo zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina, saopštilo je danas Osnovno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Osumnjičenima U.S. i N.K. na teret se stavlja da su 16. aprila u Novom Sadu u jutarnjim časovima ispred Osnovne škole "Vasa Stajić" prišli oštećenom Dašku Milinoviću iz Novog Sada, novinaru i voditelju radio-stanice, te ga je osumnjičeni U.S. poprskao biber-sprejom u lice, dok mu je osumnjičeni N.K. zadao tri udarca metalnom palicom u predelu leve podlaktice, usled čega je oštećeni Daško Milinović zadobio lake telesne povrede.

- Na izvršenje ovog krivičnog dela, osumnjičene U.S. i N.K. podstrekao je osumnjičeni M.E., ponudivši im novčanu nagradu za napad i povređivanje oštećenog Daška Milinovića - navodi se u saopštenju koje je potpisao Dejan Rakonić, Osnovni javi tužilac u Novom Sadu.

Osumnjičeni U.S. i M.E. uhapšeni su 16.aprila, te im je, po odobrenju Osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu, određeno zadržavanje radi , a sutradan, odnosno 17. aprila su saslušani pred tužiocem, na čiji predlog im je sudija odredio pritvor.

Osumnjičenom U.S. je ova mera izrečena zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnog dela, a osumnjičenom M.E. zbog mogućeg uticaja na svedoke i saizvršioce kao i zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela.

U novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu navode da će u daljem toku postupka prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.