Izvor: Radio 021, 18.Apr.2021, 10:43

Tužilaštvo: Dvojica uhapšena zbog napada na Daška Milinovića, za trećim se traga

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu vodi se postupak protiv tri osobe osumnjičene za napad na novosadskog voditelja Daška Milinovića, saopštilo je tužilaštvo.

Kako se navodi, M.E. (31), iz Beograda, osumnjičen je za podstrekivanje na nasilničko ponašanje, a U.S. (25) i N.K. (24) iz Surčina za krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

"Osumnjičenima U.S. i N.K. stavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se na teret da su u petak 16. aprila, u Novom Sadu, u jutarnjim časovima, ispred Osnovne škole "Vasa Stajić" prišli novinaru i voditelju Dašku Milinoviću, te ga je U.S. poprskao biber-sprejom u lice, dok mu je N.K. zadao tri udarca metalnom palicom u levu podlakticu, usled čega je Milinović lakše povređen. Na to ih je podstrekao M.E, ponudivši im novčanu nagradu za napad i povređivanje Milinovića", navode u tužilaštvu.

U.S. i M.E. su uhapšeni u petak, te im je, po odobrenju tužioca, određeno zadržavanje do 48 časova, a u subotu su saslušani u tužilaštvu.

Nakon saslušanja, na osnovu predloga tužioca, Osnovni sud u Novom Sadu im je odredio pritvor. U.S. je pritvor određen zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela, a M.E. zbog mogućeg uticaja na svedoke i saizvršioce, kao i zbog bojazni da bi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela.

N.K. je u bekstvu i za istim se intenzivno traga.

"Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu će u daljem toku postupka prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", navode iz tužilaštva.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo: Uhapšen i osumnjičeni za podstrekivanje napada na Daška Milinovića

Izvor: Radio 021, 18.Apr.2021

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu vodi se postupak protiv tri osobe osumnjičene za napad na novosadskog voditelja Daška Milinovića, saopštilo je tužilaštvo...Kako se navodi u saopštenju dostavljenom 021.rs, M.E. (31), iz Beograda, osumnjičen je za podstrekivanje na nasilničko ponašanje,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.