POTERA za kalifom se nastavlja! Amerikanci tvrde jedno Rusi drugo: Gde se nalazi vođa Islamske države? (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTERA za "kalifom" se nastavlja! Amerikanci tvrde jedno Rusi drugo: Gde se nalazi vođa Islamske države? (MAPA)

Nepoznata lokacija Abu Bakra al-Bagdadija

Koalicija predvođena SAD u Iraku i Siriji negirala je spekulacije koje su se u poslednje vreme pojavile u javnosti, a tiču se lokacije lidera Islamske države Abu Bakr al-Bagdadija.

Pročitajte i:

- Koalicija je uzela u obzir navode o lokaciji al-Bagdadija, međutim bilo bi neodgovorno od nas da nagađamo gde se on zapravo nalazi – navodi izvor.

Abu Ali Basri, koji se nalazi na čelu sektora borbe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv terorizma u Ministarstvu unutrašnjih poslova Iraka, izjavio je da se lider džihadista krije u mestu Al-Hadžin u blizini sirijsko-iračke granice.

Takođe, američki mediji su preneli izjave nekoliko iračkih zvaničnika koji su izjavili da se Bagdadi krije negde u dolini reke Eufrat.

U junu prošle godine, rusko Ministarstvo odbrane izjavilo je da je Bagdadi verovatno poginuo prilikom ruskog bombardovanja južnog predgrađa Rake, 28 maja 2017. godine.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.