POŠTUJMO JEDNI DRUGE: Dođite na besplatne pozorišne predstave na temu vršnjačkog nasilja

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2017, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŠTUJMO JEDNI DRUGE: Dođite na besplatne pozorišne predstave na temu vršnjačkog nasilja

Đačko doba se oduvek smatralo najlepšim periodom u životu čoveka, a lokalna zajednica će učiniti sve što je u njenoj moći da tako bude i nadalje

Gradska opština Zemun je prepoznala važnost projekta prevencija vršnjačkog nasilja i odobrila novčana sredstva za njegovu realizaciju. S tim u vezi, u saradnji sa Udruženjem građana ''Čiča Mičino pozorište'' i Policijskom stanicom Zemun u narednom periodu će biti organizovane pozorišne predstave za učenike osnovnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << škola na temu vršnjačkog nasilja.

Učenici nižih razreda zemunskih osnovnih škola imaće priliku da nauče koliko je važno da poštuju jedni druge i kako da se na vreme spreči vršnjačko nasilje. Prevazilaženje ovog problema, po rečima stručnjaka, treba da se bazira na pozitivnim vršnjačkim odnosima kao što je prijateljstvo među mladima.

Kancelarija za mlade Gradske opštine Zemun inicirala je brojne radionice, programe i projekte za unapređenje kvaliteta života mladih. Prva predstava Čiča Mičinog pozorišta pod nazivom ''Onaj ko se lema drugare nema'' biće izvedena u OŠ ''Branko Radičević'', 26. septembra sa početkom u 12 časova, a naredne predstave biće odigrane u OŠ ''Boško Palkovljević Pinki'', 28. septembra u 11 časova i OŠ ''Svetislav Golubović Mitraljeta'', 29. septembra u 11.30 časova.

.

Podsećamo, portal SrbijaDanas.com pokrenuo je pre dve godine projekat "Drug nije meta" koji se bavi prevencijom i suzbijanjem vršnjačkog nasilja. Pridružite nam se u borbi za bezbednu i srećnu decu!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.