POSTAVLJANJEM MAČA KOMPLETIRAN SPOMENIK STEFANU NEMANJI: Srbija čuva uspomenu na svoje vladare, istoriju i kulturu! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 15:22

POSTAVLJANJEM MAČA KOMPLETIRAN SPOMENIK STEFANU NEMANJI: Srbija čuva uspomenu na svoje vladare, istoriju i kulturu! (FOTO/VIDEO)

Juče je postavljen mač na spomeniku Stefanu Nemanji i time je spomenik kompletiran

Zamenik gradonačelnika Beograda objavio je fotografije spomenika, koji je delo čuvenog ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova.

- - izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Mač je dužine oko pet metara, postavljen je oko šest sati i sada sledi pokrivanje spomenika, poliranje pa pateniranje, a kako bi spomenik krajem decembra bio predat građanima Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji ga čekaju osam vekova. Osam vekova je trebalo da prođe da Srbija konačno podigne spomenik svom najznačajnijem srednjevekovnom vladaru, rodonačelniku naše najznačajnije srednjevekovne dinastije – rekao je Vesić.

Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću koji je predložio da se ovaj spomenik podigne i obezbedio sredstva, Srbija će konačno odužiti svoj dug prema Stefanu Nemanji, izjavio je zamenk gradonačelnika.

Постављањем мача комплетиран је споменик Стефану Немањи, родоначелнику најзначајније српске династије Немањића. Желимо...

Posted by Горан Весић on Недеља, 29. новембар 2020.

- Ni osam vekova nije bilo dovoljno da neki Srbi i Srpkinje ne osporavaju i dalje da li je Stefan Nemanja zaslužio spomenik. Tako smo ovih dana čuli pretnju Srbijanke Turajlić koja je rekla da će ovaj spomenik biti uništen, a kada to kažu, govore da će uništiti srpsku istoriju – kaže Vesić.

Podizanje spomenika Stefanu Nemanji, kako kaže, znači da Srbija konačno poštuje svoje vladare, istoriju, kulturu i sebe.

- Želimo jaku Srbiju, koja poštuje svoju istoriju i koja sa ponosom korača u Evropu. Oni žele slabu Srbiju, Srbiju bez spomenika i vladara, jer samo u takvoj Srbiji mogu da budu jaki – kaže zamenik gradonačelnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Da li ste videli spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu? Sada je postavljen i DEO KOJI JE FALIO (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 29.Nov.2020

Sećate se da smo pre desetak dana konstatovali da je na Savskom trgu postavljen mega spomenik Stefanu Nemanji, ali da na njemu nešto nedostaje? E pa sada je konačno kompletiran!

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.