POSLEDNJE REČI NINDŽA UBICE zapanjile javnost: Oblačio se u crno i ubijao ljude, pa završio iza rešetaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2023, 07:51

POSLEDNJE REČI "NINDŽA" UBICE zapanjile javnost: Oblačio se u crno i ubijao ljude, pa završio iza rešetaka

Osuđen je za prvostepeno ubistvo

Florida je u sredu pogubila čoveka poznatog kao "nindža ubica" zbog ubistva para 1989. koji je posetio državu iz Nju Džersija, prenosi AP.

Luis Bernard Gaskin (56) proglašen je mrtvim u 18:15 nakon što je dobio smrtonosnu injekciju, saopštila je kancelarija guvernera. Osuđen je za ubistvo Roberta Sturmfelsa (56) i Džordžet Sturmfels (55) 20. decembra 1989. u njihovoj vikendici u okrugu Flagler na severoistočnoj obali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Floride.

Gaskina, čiji je poslednji obrok uključivao svinjska rebarca na roštilju, svinjski i ćureći vrat, bivolja krilca, prženi pirinač od škampa, pomfrit i vodu, posetila je njegova sestra uoči pogubljenja, ali se nije sastao sa duhovnim savetnikom, portparol Odeljenja za popravne kazne je rekao. Nijedan član rodbine žrtava nije bio u sobi za svedoke tokom pogubljenja, koje je bilo zakazano za 18 časova i počelo je bez odlaganja.

Na pitanje da li ima poslednje reči, Gaskin je rekao: - Pravda nije u vezi sa zločinom. Ne radi se o zločincu. Reč je o zakonu". Zatim se osvrnuo na pravni postupak oko njegovog slučaja i žalbe i završio svoju izjavu rekavši:

- Pogledajte moj slučaj. Gaskin, koga su prozvali "nindža ubicom" jer je tokom zločina nosio potpuno crnu nindža odeću, pucao je u svoje žrtve iz puške kalibra 22, rekli su istražitelji.

. Predmeti koje je ukrao iz kuće ubijenih— sat, dve lampe i video kaseta — pronađeni su u njegovoj rezidenciji i trebalo je da budu božićni pokloni njegovoj devojci, prema istražiteljima. Takođe je osuđen za oružanu pljačku, provalu i pokušaj ubistva iste noći drugog para koji je živeo u blizini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.