POSLE SNAŽNE OLUJE VILA VREDNA MILONE DOLARA ZAVRŠILA NA IVICI PROVALIJE: A onda su stručnjaci doneli NAJLUĐU MOGUĆU ODLUKU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2024, 21:15

POSLE SNAŽNE OLUJE VILA VREDNA MILONE DOLARA ZAVRŠILA NA IVICI PROVALIJE: A onda su stručnjaci doneli NAJLUĐU MOGUĆU ODLUKU (VIDEO)

Vila je stabilna.

Tri kuće čija se vrijednost procjenjuje na više milijuna eura, a smještene su uz rub litice u južnoj Kaliforniji, smatraju se sigurnima za život. Unatoč činjenici da je veliki dio grebena završio u oceanu nakon nedavnog odrona.

Nezapamćene oluje i obilne padavine pogodile su početkom februara deo Kalifornije, a vile u Dana Pointu našle su se u opasnosti. Najskuplja kuća na tom delu obale vredi 15,9  miliona dolara i u vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je lokalnog radiologa, 82-godišnjeg Luisa Brugemana.

- Kuća je stabilna, nije ugrožena i neće biti označena crvenom nalepnicom. Grad se slaže da kuća nema većih strukturalnih oštećenja, rekao je Brugeman.

Just captured breathtaking footage this morning of the Dana Point Headlands slide after two days of heavy rain. Hoping everyone stays safe. #CaliforniaRain #SafetyFirst #danapoint #danapointharbor #slide #BreakingNews pic.twitter.com/zjktESlxOB

— Tarek Jadeba (@GhazalAlarab) February 21, 2024

Načelnik Dana Pointa Majk Kilebru rekao je za CBS News da su geotehnički inženjer i građevinski inspektor iz grada posetili jednu od tri vile - kuću u obliku slova A, najudaljeniju na ivici - i zaključili da ne postoji neposredna opasnost za kuću.

Otišli su na lice mesta kako bi procenili situaciju, ali i razgovarali sa vlasnikom vile. Urušavanje dela litice Dana Pointa usledilo je nakon rekordnih padavina u južnoj Kaliforniji, koje su prouzrokovale klizišta i poplave širom oblasti.

Snimak iz helikoptera prikazuje jednu od kuća kako visi s litice i delom u vazduhu, dok se čini da su druge dve opasno blizu ruba. Iako stručnjaci tvrde da su tri spomenute vile sigurne za život, morat će se napraviti dodatni radovi kako bi izdržale sledeće oluje.

- Moramo preduzeti opsežne radove kako bi stabilizovali kuću, rekao je za medije Kajl Tourje, izvršni potpredsednik inženjerske kompanije iz Los Anđelesa.

Izvor: Srbija Danas/Jutarnji list/A.VI./M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.