POSLE DEBAKLA U BRISELU, LAŽNA DRŽAVA HOĆE BORELJU I LAJČAKU DA VIDI LEĐA! Oni su na strani Srbije i bez njihovog odlaska se ništa neće promeniti

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2023, 14:05

POSLE DEBAKLA U BRISELU, LAŽNA DRŽAVA HOĆE BORELJU I LAJČAKU DA VIDI LEĐA! "Oni su na strani Srbije i bez njihovog odlaska se ništa neće promeniti"

Sad im ne valja niko.

Bivši gradonačelnik Južne Mitrovice Agim Bahtiri smatra da su međunarodni posrednici u dijalogu Beograda i Prištine, Đuzep Borelj i Miroslav Lajčak na strani Srbije, te da dok oni ne odu sa tih pozicija neće biti napretka u dijalogu između tzv. Kosova i Srbije, piše Teve1.

U kontekstu razgovora o najnovijim političkim dešavanjima na Kosovu, uključujući i osnivanje Zajednice srpskih opština, Bahtiri je rekao da nema normalizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odnosa između tzv. Kosova i Srbije, bez odlaska specijalnih predstavnika EU za dijalog Prištine i Beograd Lajčaka i šefa spoljne politike EU Đuzepa Borelja.

- Dva posrednika, Borelj i Lajčak, mislim da su na strani Srbije. Mislim da se bez odlaska ove dvojice ništa neće desiti između Kosova i Srbije. Znamo da je cilj Srbije osnivanje Asocijacije, a pre toga da se raspiše referendum i Srbi se otcepe od Kosova - izjavio je Bahtiri.

Upitan da li sadašnja Vlada treba da bude malo fleksibilnija u odnosu na zahteve Amerikanaca, Bahtiri je rekao da se Vladi može zameriti u mnogim segmentima, ali ne i po pitanju severa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.