POSLA IMA DOVOLJNO I DANAS Zaharova povodom godišnjice Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida: Rusija čini sve što može

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2023, 21:31

"POSLA IMA DOVOLJNO I DANAS" Zaharova povodom godišnjice Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju genocida: Rusija čini sve što može

Zaharova je u komentaru posvećenom 75. godišnjici Konvencije UN o sprečavanju i kažnjavanju genocida istakla da Rusija radi na nacionalnom nivou na krivičnom gonjenju genocida, preneo je TASS.

Oni koji se danas pridržavaju nacističke ideologije suočiće se sa odgovornošću, a Rusija će učiniti sve da zločini genocida ne ostanu nekažnjeni, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Moramo priznati da toga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << posla ima dovoljno i danas. Sudovi u 17 regiona Rusije su proglasili zločine koje su nacistički okupatori i njihovi saradnici počinili nad sovjetskim civilima i ratnim zarobljenicima tokom Drugog svetskog rata - rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima 1. decembra je Okružni sud u Kalinjingradu proglasio genocidom nad narodima SSSR-a nacističke zločine počinjene u Istočnoj Pruskoj. Zaharova je dodala da Istražni komitet Rusije priprema slične sudske procese u još 11 ruskih regiona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Rusija će učiniti sve što može da procesuira zločine genocida"

Izvor: B92, 09.Dec.2023

Rusija će učiniti sve da zločini genocida ne ostanu nekažnjeni, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova...Zaharova je navela da će oni koji se danas pridržavaju nacističke ideologije suočiće se sa odgovornošću...Zaharova je u komentaru posvećenom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.