PONOS I DIKA SRPSKE VOJNE INDUSTRIJE: Raketni sistemi Alas i Tamnava zablistali na vojnoj vežbi Vihor 2024, a ove karakteristike ih čine JEDINSTVENIMA u svetu (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2024, 20:28

PONOS I DIKA SRPSKE VOJNE INDUSTRIJE: Raketni sistemi "Alas" i "Tamnava" zablistali na vojnoj vežbi "Vihor 2024", a ove karakteristike ih čine JEDINSTVENIMA u svetu (FOTO/VIDEO)

Na današnjoj vojnoj vežbi "Vihor 2024" prikazani su raketni sistem "ALAS" i višecevni lanser raketa "Tamnava" koja je po prvi put gađala na vežbi. Ono što "Tamnavu" izdvaja od ostalih raketnih sistema istog kalibra jeste kapacitet, naime, na svetu ne postoji sredstvo kalibra 122 mm koje ima više od 40 raketa spremnih za dejstvo, dok "Tamnava" ima čak 48.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.