PONIJADA: Deca OBOŽAVAJU ovo dešavanje u VOJVODINI, a i vi ćete kada vidite KAKO se provode!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2017, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONIJADA: Deca OBOŽAVAJU ovo dešavanje u VOJVODINI, a i vi ćete kada vidite KAKO se provode!

Ovo domaćinstvo se bavi i proizvodnjom i preradom voća i povrća na tradicionalan način s obzirom na to da je južna strana Fruške Gore veoma povoljna za povrtarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo

U mestu Čalma kod Sremske Mitrovice, u domaćinstvu Čavić, već punih deset godina održava se sportska, gastronomska i etnografska manifestacija praćena smotrom dečjeg folklora, etnografske postavke udruženja žena, uz celodnevno druženje mališana sa poni konjićima. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Foto: Printscreen Youtube / Tosmomirs

.

"Ponijada" već godinama pored toga što pruža lepu zabavu prisutnima, a naročito deci, služi i kako bi učesnici predstavili svoje proizvode i tako gostima, koji dolaze iz cele zemlje omogućili da probaju domaće proizvode. Spoj zabave, folklora i rada već godinama unazad dovodi sve više posetilaca.

Ova porodica poseduje i ergelu poni konja koju su osnovali još pre tri decenije. Poni konji su rase “Šetlandski poni”, i potiču iz Engleske pokrajine Šetland.  U Vojvodini se  koriste na njivama, a imaju još jednu namenu - da zabve decu.

Manifestacija iz godine u godinu sve više raste, a davno je prevazišla lokalni karakter. Domaćinstvo Čavić pronašlo je sjajan način kako da ljubav prema prirodi postane i njihov način zarade za život. Upravo to je i jedna od poruka ove manifestacije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.