POMPEO POZVAO TATARE PA IM PRIZNAO: Krim je izgubljen, a Rusija nije zemlja od koje je lako nešto uzeti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2020, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POMPEO POZVAO TATARE PA IM PRIZNAO: Krim je izgubljen, a Rusija nije zemlja od koje je lako nešto uzeti!

Državni sekretar SAD Majk Pompeo rekao je na sastanku iza zatvorenih vrata sa krimsko-tatarskim aktivistima, tokom posete Kijevu, da je Ukrajina izgubila Krim, prenose mediji

Kako se navodi, on je tim rečima odgovorio aktivistkinji Emini Džaparovoj, koja je tom prilikom rekla da Amerika mora Krim da "drži u vidokrugu svoje spoljne politike".

- Krim je izgubljen. Svetski igrači to znaju. Ukrajina je izgubila Krim, a Rusija nije iz tih zemalja kojima je moguće nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oduzeti - rekao je Pompeo tom prilikom, a preneo portal pozivajući se na učesnike tog sastanka.

Izvori su takođe rekli i da je tokom sastanka Džaparova zamolila Pompea i da pruži pmoć prilikom organizacije konferencije o Krimu u Vašingtonu, međutim, sudeći po izrazu Pompeovog lica tokom odgovaranja na to pitanje bilo jasno da su njegovi prioriteti sasvim drugačiji nego učešće na tom događaju.

Podsetimo, Krim je postao deo Rusije u martu 2014. godine nakon referenduma održanog nakon državnog prevrata u Ukrajini. Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača Republike Krim i 95,6 odsto stanovnika Sevastopolja.

Prema rečima predsednika Rusije Vladimira Putina, pitanje Krima je zatvoreno, međutim, Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo priznao: Krim je izgubljen

Izvor: B92, 04.Feb.2020

Državni sekretar SAD Majk Pompeo rekao je na sastanku iza zatvorenih vrata sa krimsko-tatarskim aktivistima, tokom posete Kijevu, da je Ukrajina izgubila Krim...Kako se navodi, on je tim rečima odgovorio aktivistkinji Emini Džaparovoj, koja je tom prilikom rekla da Amerika mora „da drži Krim u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.