POMNO PRATIM SITUACIJU: Telefonski razgovor Sija i Makrona, evo šta je poručio francuski predsednik

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jun.2020, 14:47

"POMNO PRATIM SITUACIJU": Telefonski razgovor Sija i Makrona, evo šta je poručio francuski predsednik

Predsednik je rekao da pomno prati situaciju u Hong Kongu i ponovio podršku Francuske principu "jedna zemlja, dva sistema".

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je kineskom kolegi Si Dinpingu da pomno prati događaje u Hong Kongu i istakao da Pariz podržava princip "jedna zemlja, dva sistema" za upravljanje tim gradom pod kineskom kontrolom, izjavio je danas neimenovani zvaničnik iz Jelisejske palate.

- Predsednik je rekao da pomno prati situaciju u Hong Kongu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ponovio podršku Francuske principu "jedna zemlja, dva sistema" - rekao je zvaničnik Rojtersu.

Dodao je da su dvojica lidera o Hong Kongu razgovarala telefonom u petak.

Kina je krajem maja usvojila zakon o nacionalnoj bezbednosti kao za Hong Kong, kao odgovor na prošlogodišnje antivladine demonstracije, što je izazvao je osudu i zabrinutost u svetu.

Zakonom su zabranjeni secesija, strano mešanje, terorizam i sve druge separatističke aktivnosti usmerene na rušenje centralne vlasti i strano mešanje u unutrašnje stvari bivše britanske kolonije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.