POLOŽENI VENCI U SPOMEN PARKU OSLOBODILACA BEOGRADA: Rusija i Srbija pobednice u Drugom svetskom ratu

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2021, 09:58

POLOŽENI VENCI U SPOMEN PARKU OSLOBODILACA BEOGRADA: Rusija i Srbija pobednice u Drugom svetskom ratu

Ministar Popović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor Ruskog doma Baranov položili vence

Ministar Nenad Popović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov, položili su danas, povodom Dana pobede nad fašizmom, vence na spomenike Večna vatra i Crvenoarmejcu u Spomen parku Oslobodilaca Beograda.

- Srbija ima razloga da slavi pobedu nad fašizmom jer je uz ruski narod dala procentualno najviše žrtava >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u borbi sa fašizmom. Imamo razloga da slavimo, jer smo bili na pravoj strani istorije, jer smo od strane fašista porušeni i bili planirani za istrebljenje kao i drugi slovenski narodi - rekao je Vesić.

On je naglasio da ne sme biti revizije istorije i rezultata te borbe.

- Na današnji dan moramo da pošaljemo jasnu poruku svima da revizije istorije nema, i da je nemoguće pretvoriti dželate u žrtve i žrtve u dželate. I da je nemoguće objasniti da je ustaški logor Jasenovac bio kamp za razonodu i da je nemoguće negirati broj žrtava - rekao je Vesić.

Почасни плотуни у славу Дана победе. Вечно памтимо наше претке хероје! Народ који нема сећање нема ни будућност. #srbija #rusija #danpobede 🇷🇸🇷🇺 pic.twitter.com/WdlECPRIXF

— Nenad Popović (@npopovicSNP) May 8, 2021

On je svim Beograđanima čestitao Dan pobede kao jedan od naših najvećih praznika.

Ministar Popović je istakao da su ruski i srpski narod dali najviše žrtava za oslobođenje Evrope i da je zato cinično kada neki tvrde da Srbija i Rusija nisu deo Evrope.

- Naša obaveza je da se sećamo predaka i da ne dozvolimo da ta sećanja izblede, jer narod koji nema sećanja nema ni budućnost - izjavio ne Popović.

On je istakao da su Rusija i Srbija pobednice Drugog svetskog rata, a nacistička Nemačka, ustaška Hrvatska, banderovci u Ukrajini i balisti na Kosovu gubitnici.

БЕОГРАД И СРБИЈА СЛАВЕ ДАН ПОБЕДЕ И НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ РЕВИЗИЈУ ИСТОРИЈЕ Положили смо данас, поводом Дана победе над...

Posted by Горан Весић on Sunday, May 9, 2021

- Danas Srbija jača vojno i ekonomski, ali je za mir, i Srbija svima poručuje da samo u miru možemobda napredujemo - istakao je Popović.

On je ocenio da su odnosi između Rusije i Srbije danas najjači u istoriji, i da je to temelj budući razvoj ekonomskih odnosa naših dveju zemalja.

Baranov je podsetio na simboliku koja spaja obeležavanje Dana pobede sa 9. majem 1945. godine.

- Malo je poznato da je na današnji dan kada su prekinute borbe u oslobođenom Berlinu bio Ðurđevdan i Vaskrs. Kakva simbolika, Vaskrs je pobeda nad smrću a Ðurđevdan podeda nad zlom. Danas, 76 godina kasnije opet su vaskršnji dani. Srećan svima Dan pobedebi Hristos vaskrse - naglasio je Baranov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Beogradu danas niz manifestacija; Vesić: "Imamo razloga da slavimo pobedu nad fašizmom" FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 09.Maj.2021

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić položio je povodom Dana pobede nad fašizmom venac na Spomenik večne vatre i Spomenik crvenoarmejcu u Spomen-parku oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu...Vence su položili ministar bez portfelja Nenad Popović i direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov...Vesić...

Nastavak na B92...

Dačić i Kisić položili vence na groblju Oslobodilaca Beograda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2021

Povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugomsvetskom ratu, na groblju Oslobodilaca Beograda danas su položeni venci...Vence su položili predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, predstavnici ambasada pet zemalja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.