POLJACI JAČAJU BRESTSKU KAPIJU - KLJUČNU OBLAST ZA ODBRANU ZEMLJE: Čekaju Abramse i Apače da je ZATVORE, spremaju se za rat

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2023, 17:50

POLJACI JAČAJU "BRESTSKU KAPIJU" - KLJUČNU OBLAST ZA ODBRANU ZEMLJE: Čekaju "Abramse" i "Apače" da je ZATVORE, spremaju se za rat

Poljska je prošle godine objavila da namerava da kupi 96 helikoptera tipa Apač od SAD

Poljska očekuje isporuke američkog oružja koje treba da ojača odbranu na istoku zemlje, izjavio je poljski ministar nacionalne odbrane Mariuš Blaščak.

- Sledeće nedelje očekujemo da američki Kongres odobri naš zahtev za helikoptere tipa Apač - rekao je šef poljskog Ministarstva odbrane, a preneli su poljski mediji.

- Apači će zajedno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa Abramsima napraviti zid koji će zatvoriti Brestsku kapiju... Reč je o tome da će tenkovi Abrams, zajedno sa Apačima, činiti nepremostivu barijeru - naglasio je Blaščak.

Poljski ministar odbrane je takođe dodao da naoružanje na istočnoj granici uključuje južnokorejske tenkove K2 Blek Panter, borbene avione FA-50 i visokomobilne raketne artiljerijske sisteme Himars.

- Posle 18 godina pauze, ponovo smo formirali vojnu jedinicu – 1. raketnu brigadu - rekao je on.

Brestska kapija - termin za deo oblasti oko grada Bresta, kod poljsko-beloruske pogranične oblasti, pojas širine 80 km između reka Narev i Bug. .

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.