POLITIČKI POTRESI U CRNOJ GORI: Opozicija krenula u akciju, Krivokapićeva Vlada na staklenim nogama (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2021, 19:18

POLITIČKI POTRESI U CRNOJ GORI: Opozicija krenula u akciju, Krivokapićeva Vlada na staklenim nogama (FOTO)

Kriza se produbljuje

Poslanici opozicije predali, su u skupštinsku proceduru inicijativu za glasanje o nepoverenju Vladi Crne Gore.

- Kao što je i najavljeno, 40 poslanika opozicije predalo je u skupštinsku proceduru Predlog da se glasa o nepoverenju 42. Vladi Crne Gore. Očekujemo podršku ubedljive većine poslanika - napisao je predsednik Socijaldemokratske partije Raško Konjević na Tviteru.

Kao jedan od razloga za glasanje o nepoverenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vladi navodi se politička i institucionalna blokada.

Crna Gora je pod rukovodstvom aktuelne Vlade dovedena u najveću političku i institucionalnu krizu od uvođenja višepartijskog sistema. Obim i karakter te krize svakako upućuju na činjenicu da se radi o stanju političkog i institucionalnog sistema gotovo bez presedana u savremenim reprezentativnim demokratijama - stoji u tekstu.

Kao sto je i najavljeno 40 poslanika opozicije predalo je u skupstinsku proceduru Prijedlog da se glasa o nepovjerenju 42. Vladi Crne Gore.

Ocekujemo podrsku ubjedljive vecine poslanika. pic.twitter.com/QQ8geoAvN7

— Rasko Konjevic (@raskokonjevic) November 29, 2021

Predsednik Vlade i Vlada su odavno izgubili legitimitet u Parlamentu budući da Vlada nema većinsku podršku što je u javnosti više puta saopšteno od strane većeg broja poslanika.

Teške optužbe iz redova dela parlametnarne većine usmerene prema premijeru i njemu najbližim ministrima vezano za visoku korupciju i organizovani kriminal gotovo su svakodnevna pojava u političkom životu.

- Parlament je zbog takvog stanja Vlade bez legitimiteta i podrške parlamentarne većine više meseci bio blokiran, a njegov rad isključivo zavisi od partikularnih partijskih interesa umesto da služi javnom i državnom interesu stvaranja legislativnih uslova za sprovođenje neophodnih reformi - navodi se u Predlogu da se glasa nepoverenje Vladi.

Već nekoliko dana u Crnoj Gori sa nezvaničnih i zvaničnih adresa stižu izjave i komentari o tome da li je sazrelo vreme za novu vladu, koja bi mogla biti i manjinska.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.