Izvor: Blic, 14.Dec.2017, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLITIČARI GLAVNI JUNACI Afera "teška" dve milijarde maraka u stripu "Biznismeni patriote"

Aktivisti udruženja Restart i Antikorupcijska mreža “Account” građanima Banjaluke delili su strip „Biznismeni patriote“ koji govori o nikad do kraja razrešenom slučaju Pandora i kriminalu u Upravi za indirektno oporezivanje teškom nekoliko milijardi maraka.

Cilj ove aktivnosti je da se ukaže na činjenicu da akteri ove afere do sad nikad nisu osuđeni, iako su tokom istrage uhapšeni bivši direktor Uprave Kemal Čauševića i još oko 50 osoba.

Junaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovog stripa, između ostalih su, Dragan Čović, Milorad Dodik, Nikola Špirić, Vjekoslav Bevanda i još desetak političara svih nacionalnosti iz više političkih stranaka, koji su oštetili državu za više od dve milijarde maraka. Izjave u stripu su adaptirane i izgovorene od strane Kemala Čauševića, koji u prvom licu govori o dešavanjima u aferi Pandora, piše BN.

- Radi se o aferi koja je na početku bila teška gotovo dve milijarde maraka, a do dana današnjeg nismo baš sigurni u njen epilog jer znamo da se sudski procesi vode za utaju mnogo manje novca od prvobitnog - ističe Stefan Blagić iz Udruženja Restart.

Cilj je da građani kroz ovaj strip vide da sve političke stranke imaju svoju mrežu kojom kriju korupciju koju provode. Na taj način Bosni i Hercegovini dodeljuju epitete korupcije i nepotizma čime se u svet šalje loša slika o BiH, poručuju iz Antikorupcijske mreže “Account”.

- Na kraju je ostalo samo dva miliona, trenutno se proces vodi samo protiv Kemala Čauševića i sa dvojicom uvoznika tekstila. Sve ove nabrojane osobe neće izaći ni na sud neće doživjeti neugodnost da sednu na optuženičku klupu - poručuje Selvedin Avdić, Antikorupcijska mreža Account.

Akcija kodnog naziva Pandora jedna je od najvećih kriminalnih afera u BiH za koju se očekivalo da će biti do kraja rasvetljena i da će se kroz nju dokazati sprega kriminala unutar politike, pravosuđa i državnih institucija. Tokom akcije uhapšeno je više od 50 osoba, ali do sada niko nije odgovarao.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.