POLICIJSKI ČAS PONOVO U SRBIJI? Dr Kisić otkriva detalje o neophodnim epidemiološkim merama

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2020, 16:57

POLICIJSKI ČAS PONOVO U SRBIJI? Dr Kisić otkriva detalje o neophodnim epidemiološkim merama

U poslednja 24 sata širom Srbije na korona virus testirano je 9.910 osoba, njih 392 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo 10 lica.

Doktorka Kisić, član Kriznog štaba, na današnjoj konferenciji rekla je da će se uvođenje policijskog časa razmotriti ukoliko bude bilo potrebe za tim i da je takva mera imala smisla u jednoj fazi epidemije, kada je dovela do efikasnih rezultata.

- Mera policijskog časa imala je smisla u jednoj fazi epidemije i pokazala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je efekte. Sadašnja situacija jeste nestabilna. Međutim, ako se budemo pridržavali mera, to će dati dobre rezultate. U drugim zemljama se zaključavanje građana nije pokazalo preterano efikasnim. Ukoliko pak to bude neophodno, diskutovaćemo i o mogućnosti ponovnog uvođenja policijskog časa - rekla je dr Darija Kisić Tepavčević.

Inače, u poslednja 24 sata širom Srbije na korona virus testirano je 9.910 osoba, njih 392 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo 10 lica.

Na respiratorima se prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" nalaze 184 osobe.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kisić Tepavčević: Ukoliko broj zaraženih ne padne razmotrićemo i meru zatvaranja

Izvor: B92, 17.Jul.2020

Darija Kisić Tepavčević izjavila je da ukoliko broj zaraženih ne počne da opada uz nove mere, da će se i o meri karantina diskutovati na Kriznom štabu..."Više puta smo govorili da je mera zabrane kretanja imala smisla u jednoj fazi epidemije, kada je i te kako pokazala svoje efekte. Sada epidemiološka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.