Kisić Tepavčević: Ukoliko broj zaraženih ne padne razmotrićemo i meru zatvaranja

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 20:28

Kisić Tepavčević: Ukoliko broj zaraženih ne padne razmotrićemo i meru zatvaranja

Darija Kisić Tepavčević izjavila je da ukoliko broj zaraženih ne počne da opada uz nove mere, da će se i o meri karantina diskutovati na Kriznom štabu.

"Više puta smo govorili da je mera zabrane kretanja imala smisla u jednoj fazi epidemije, kada je i te kako pokazala svoje efekte. Sada epidemiološka situacija jeste nestabilna, međutim, ukoliko se budemo pridržavali mera koje su do sada uvedene, to će dati efekte", rekla je Kisićeva.

Ukazala je da se mera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "zaključavanja" u pojedinim regionima i zemljama nije pokazalo kao značajno preventivna mera.

"Još uvek se nije o tome raspravljalo, međutim, ako se to pokaže kao neophodno, i o takvoj mogućnosti će se diskutovati", zaključila je Kisićeva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.