Izvor: Piplmetar.rs, 22.Dec.2016, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLICIJA UPOZORA: U Beogradu masovno pljačkaju stanove, lopovi prate svaki vaš korak, evo kako da se zaštitite

Ovih dana u medijima je odjeknula vest da lopovi vrebaju na svakom ćošku i da u grupama pljačkaju stanove u beogradskom naselju Voždovac. Zabrinjava činjenica da su u toj opštini u toku ove godine zabeležene 146 pljačke.
Vreme novogodišnjih i božićnih praznika ispunjeno je srećom, pesmom i poklonima. I lopovima. Vaša lepo okićena kuća za njih je lopovska Meka. I Medina. A onaj svetleći ukras Deda Mraza što se penje preko terase – on je putokaz koji kradljivci prate >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da stignu do vaših deviza. Ili domaće valute. Nisu probirljivi.
Pročitajte ovo:  8 NAJGORIH MESTA ZA SAKRIVANJE PARA U KUĆI: Na njih lopovi prvo kreću

Samo u ovoj godini lopovi su u 146 stanova, na teritoriji Voždovca, upali preko terase i opljačkali ih. Broj je sigurno i veći jer se sitnije krađe ni ne prijavljuju.
– To je najlakši način jer lopov samo treba da preskoči terasu. Ne moraju da se bave ulaznim vratima u zgradu, pa u stan. Ovako, kada preskoče terasu, oni tačno znaju kako da gurnu pajser, gde i kako da se naslone ramenom i u stanu su za dve sekunde – kaže za Telegraf Boris Semenjuk, policijski inspektor iz Odseka za suzbijanje teških krađa.
Ali, nema mesta očaju, ima načina za zaštitu. Kamere, alarmi, rešetke na prozorima. Ovo naročito važi za one koji žive na prvom spratu ili u suterenu, jer su oni najugroženija kategorija. Jeste da će prijatelji imati utisak da ulaze u Centralni zatvor kad dođu kod vas, ali bar ćete biti bezbedni. I sve to ukupno košta oko 100 evra.
– Mnogo je načina zaštite. Ukoliko idete na duži put, zamolite komšiju da vam redovno uzima poštu iz sandučeta jer je to jasan znak lopovu da li ste kod kuće ili ne. Kada uveče izlazite, obavezno ostavite bar jedno svetlo upaljeno. Gotovinu i druge vrednosti nikad ne ostavljajte kod kuće – kaže inspektor Semenjuk.
(Piplmetar.rs)

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.