Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2022, 18:55

POLICIJA ISTRAŽUJE POKUŠAJ SAMOUBISTVA UČENIKA IZ TRSTENIKA: Dijagnostika pokazala OVO, sad se ispituju tragovi na grani

Događaj, za koji Vladan Živković “Pufa” iz Gornjeg Ribnika kod Trstenika, tvrdi da je bio pokušaj samoubistva njegovog sina N.Ž. (17), istražuje policija, a proveravaju se priroda i poreklo povreda na vratu kod maloletnika.

Za sada je izvesno da je otac prvo prijavio nestanak sina, a potom i da je prijavio da je sin, koji je izmakao stolicu profesorki u Tehničkoj školi 9.novembra, pokušao da se ubije.

U vremenskom periodu između prijave nestanka i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prijave samoubistva, kako je otac ispričao medijima, sin je napustio kuću, izašao u mrak uz reči "Više me nećeš videti,ne mogu da izdržim ovaj pritisak". Potom je naveo da je ušao u kuću i prijavio nestanak policiji, da je razmišljao šta da radi, kao i da je čuo "neku dreku na njivi". Tamo je zatekao sina, koji je, dodaje, pokušao da se obesi.

Razmak između ta dva događaja, prema saznanjima iz više izvora trajao je duže od dva sata: nestanak je prijavljen u 21.50, a pokušaj samoubistva u 0.28.

- Policiji je rečeno da je pukla grana sa koje je maloletnik pokušao da se obesi, sada se ispituju i tragovi na toj grani - navodi izvor "Novosti". - Kada su došli na lice mesta, pripadnci PS Trstenik, a posle dva minuta i lekari hitne pomoći, svi su skočili da pomognu.

Ceo taj događaj otac je snimao telefonom i taj snimak, kako je objavljeno, prosledio - medijima. Lekari po prijemu, ali i tokom dijagnostike, nisu mogli precizno da se izjasne o povredama.

- Dijagnostika je pokazala manji hematom i to sa spoljne strane vrata - navodi drugi izvor. - Budući da su lekari odgovorno pristupili celom slučaju na način na koji je to prijavio otac, maloletnik je zadržan, iako je otac insistirao dan nakon prijema da njegov sin napusti bolnicu.

Kako se saznajemo, u bolnici je formirana posebna konzilijarna grupa, koja će pokušati da utvrdi više informacija o povredama. Još nema povratne informacije u vezi sa eventualnim rezultatima. Prema nezvaničnim saznanjima, mladić će ostati u bolnici na daljem posmatranju.

Ono što je najvažnije, od trenutka prijema, mladić je bio apsolutno van životne opasnosti i to je potvrđeno iz više izvora. U sanitetu je komunicirao i bio svestan kada je primljen u bolnicu. Informaciju da je mladić, u stabilnom stanju, više puta direktorka bolnice potvrdila je u toku dana za medije.

Trenutno nije moguće potvrditi informaciju u vezi s tim da li će istraga pokušaja samoubistva ikako biti uključena u procesuiranje maloletnika N. Ž. u postupku Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, koje je podnelo zahtev za pripremni postupak u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija istražuje pokušaj samoubistva učenika iz Trstenika: Dijagnostika pokazala ovo, sad se ispituju tragovi na grani

Izvor: 24sedam.rs, 05.Dec.2022

Za sada je izvesno da je otac prvo prijavio nestanak sina, a potom i da je prijavio da je sin, koji je izmakao stolicu profesorki u Tehničkoj školi 9.novembra, pokušao da se ubije

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.