POKOPAN BEZ KRSTA I UMRLICE! Teolog OBJAŠNJAVA zašto je OTAC-MONSTRUM koji je ubio decu u Novom Sadu OVAKO SAHRANJEN - upozorio i na OVO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 14:16

POKOPAN BEZ KRSTA I UMRLICE! Teolog OBJAŠNJAVA zašto je OTAC-MONSTRUM koji je ubio decu u Novom Sadu OVAKO SAHRANJEN - upozorio i na OVO!

Pokopan za pet minuta

Danas je na Novom groblju u Beogradu sahranjen mladić koji je pre nekoliko dana ubio svoja dva sina, a onda se zajedno sa suprugom bacio sa solitera u Novom Sadu. Ova priča potresla je srpsku javnost, a nemir je dodatno unela informacija da su roditelji nesrećnih mališana bili članovi sekte.

Prvo što je danas upalo u oči našem reporteru koji je prisustvovao sahrani mladića jeste nedostatak bilo kakvih obeležja. Sahranjen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bez krsta, sveštenika, opela ali i bilo kakve umrlice, bez imena i prezimena. Zašto je to tako za naš portal objašnjava teolog.

- Da bi neko bio sahranjen sa pravoslavnim obbeležjima mora najpre da bude kršten. Ne sme da bude samoubica, samoubice nemaju pravo na opelo. Moguć je kratki pomen samo u slučaju kad članovi porodice podnesu molbu crkvi i dokažu da je oduzeo život sebi u stanju duševnog rastrojstva. Crkva u tom slučaju može da odobri kratki pomen, a po blagoslovu nadležnog eparhijskog arhijereja sveštenik odlazi na pomen. On to ne može da učini bez blagoslova. Nkada su samoubice sahranjivane van groblja, u Kraljiveni Jugoslaviji su se čak samoubice sahranjivale kraj puta - navodi Hadži Marko Vujičić, pravoslavni teolog.

Prema njegovim rečima u ovom konkretnom slučaju i da su tražili to crkva ne bi odobrila jer postoji sumnja da je ubio svoju decu i bio član sekte.

- "A koji se odriče mene pred ljudima, toga ću se odreći pred anđelima Božijim" kaže Isus u Jevanjđelju po Luki - napominje Vujičić.

On upozorava građane da budu oprezni da se čuvaju sekti i njihovog delovanja, a to će najbolje uliniti ako vode računa s kim stupaju u kontakt kako u svakodnevnom životu tako i na internetu.

Izvor: Srbija Danas/Autori D. Golubović i J. Milovanović

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.