POGLEDAJTE ZASTRAŠUJUĆU OLUJU KOJA DOLAZI IZ SLOVENIJE! Evo kada stiže u Srbiju, Hrvati već na nogama (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jul.2023, 09:58

POGLEDAJTE ZASTRAŠUJUĆU OLUJU KOJA DOLAZI IZ SLOVENIJE! Evo kada stiže u Srbiju, Hrvati već na nogama (FOTO)

Portal Rein alarm javlja da stiže novo nevreme sa zapada, preko Slovenije. Pogodiće Hrvatsku, onda stiže u našu zemlju.

Slovenačka Agencija za zaštitu životne sredine navodi da su se rano jutros u blizini granice Slovenije sa Italijom stvorile dve jače olujne ćelije koje putuju prema istoku. Prva je krenula u unutrašnjost Slovenije, a druga je zahvatila područje južno od Bovca. 

Za celu Sloveniju izdato je narandžasto upozorenje zbog mogućeg olujnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nevremena. Ponovo postoji opasnost od jačih udara vetra, pljuskova i grada, javljaju regionalni mediji. Pljuskovi bi mogli izazvati i bujične poplave, dodaje se.

U Zagrebu je promena vremena već stigla. Pada kiša, a čuje se i snažna grmljavina, javlja hrvatski Jutarnji list.

Ravnateljstvo civilne zaštite RH upozorilo je putem Facebooka da se grmljavinsko nevrijeme iz Gorskog kotara kreće u smjeru karlovačkog i zagrebačkog područja.

Između 9 i 10 sati na tom području treba očekivati izražene pljuskove, munje te prolazno jak vetar, u manjoj meri i grad.

- Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzrokovati veliku štetu i zaštitite se od munja, saopštili su u 9.15 sati.

I u Hrvatskoj je danas prognozirano nestabilno vreme, a kako navodi Republički hidrometeorološki zavod Hrvatske najveća mogućnost za lokalno grmljavinsko nevreme u toj zemlji je popodne i uveče.

Narandžasto upozorenje zbog mogućeg olujnog nevremena na snazi je u većem delu BiH kdo nedelje. Narandžasto upozorenje izdato je kao upozorenje na lokalne pljuskove praćene grmljavinom i pojačanim vetrom uz moguću pojavu grada.

Petak će u većem dijelu zemlje biti nestabilan. Pljuskovi s grmljavinom već ujutro i prijepodne, a najveća vjerojatnost za lokalno grmljavinsko nevrijeme je popodne i navečer. Pratite radarske slike i pojave munja na https://t.co/7tElXxnRUV#prognoza #DHMZ pic.twitter.com/F7pjcL6mfi

— DHMZ (@DHMZ_HR) July 21, 2023

Područje za koje je izdat narandžasti meteoalarm je zapadna, severna, centralna i istočna Bosna, a na snazi je od danas od 16 sati do 22. jula do ponoći.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je rano jutros dva upozorenja. U prvom se upozorava da se danas i sutra po podne i uveče na području Srbije mogu očekivati vremenske nepogode, dok se drugo odnosi na visoke temperature.

- Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata danas i sutra očekuje jaka grmljavinska aktivnost.

Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz:

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u kasnijim popodnevnim i večernjim satima u severnim, zapadnim i centralnim krajevima Srbije. Za konkretne lokacije ćemo izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred - navodi se u upozorenju RHMZ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nevrijeme krenulo sa zapada: Dvije snažne olujne ćelije blizu Slovenije, idu ka istoku

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jul.2023

Portal Rein alarm javlja da stiže novo nevrijeme sa zapada, preko Slovenije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.