Ex -Yu

Nevrijeme krenulo sa zapada: Dvije snažne olujne ćelije blizu Slovenije, idu ka istoku

Nevrijeme krenulo sa zapada: Dvije snažne olujne ćelije blizu Slovenije, idu ka istoku
Foto: Borut Živulović/PIXSELL | Nevrijeme krenulo sa zapada: Dvije snažne olujne ćelije blizu Slovenije, idu ka istoku

Portal Rein alarm javlja da stiže novo nevrijeme sa zapada, preko Slovenije.

Slovenačka Agencija za zaštitu životne sredine navodi da su se rano jutros u blizini granice Slovenije sa Italijom stvorile dvije jače olujne ćelije koje putuju prema istoku.

Prva je krenula u unutrašnjost Slovenije, a druga je zahvatila područje južno od Bovca.

Za cijelu Sloveniju izdato je narandžasto upozorenje zbog mogućeg olujnog nevremena. Ponovo postoji opasnost od jačih udara vjetra, pljuskova i grada, javljaju regionalni mediji.

Pljuskovi bi mogli izazvati i bujične poplave, dodaje se u saopštenju.

I u Hrvatskoj je danas prognozirano nestabilno vrijeme, a kako navodi Republički hidrometeorološki zavod Hrvatske najveća mogućnost za lokalno grmljavinsko nevrijeme u toj zemlji je popodne i uveče.

Narandžasto upozorenje zbog mogućeg olujnog nevremena na snazi je u vijećem dijelu BiH do nedjelje. Narandžasto upozorenje izdato je kao upozorenje na lokalne pljuskove praćene grmljavinom i pojačanim vjetrom uz moguću pojavu grada.

Područje za koje je izdat narandžasti meteoalarm je zapadna, sjeverna, centralna i istočna BiH, a na snazi je od danas od 16.00 časova do 22. jula do ponoći, prenosi Sputnjik.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je rano jutros dva upozorenja. U prvom se upozorava da se danas i sutra popodne i uveče na području Srbije mogu očekivati vremenske nepogode, dok se drugo odnosi na visoke temperature.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije