POGLEDAJTE KAKO RADE TERMOVIZIJSKE KAMERE! Isplivao najnoviji snimak potrage za Matejem, uprkos nepristupačnom terenu NE ODUSTAJE SE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2022, 22:53

POGLEDAJTE KAKO RADE TERMOVIZIJSKE KAMERE! Isplivao najnoviji snimak potrage za Matejem, uprkos nepristupačnom terenu NE ODUSTAJE SE (VIDEO)

Uprkos lošim vremenskim uslovima, ljudi koji tragaju za Matejem ne odustaju!

Intezivna potraga za hrvatskim državljaninom Matejem Perišem (27), koji je nestao u Beogradu ušla je u 14. dan, a policija i druge službe specijalizovane za potragu za nestalim osobama ne prestaju da pretražuju svaki pedalj terena. Istraga je u međuvremenu proširena i na teritoriju Pančeva, Smedereva i Požarevca.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U potragu su uključeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavljen, policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade, kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac, a preko Interpola obaveštene su i policije zemalja u okruženju.

U potragu za mladim Splićaninom po nepristupačnom terenu na teritoriji beogradske opštine Palilula uključeni su i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palilula iz Beograda.

Kako se može videti na snimcima koji su objavljeni na Instagram profilima 192_rs i DVD Palilula, članovi ovog Društva su zajedno sa pripadnicima Mreže za opasnost Srbije (MZO Srbije) pod punom opremom koju poseduju i večeras nastavili potragu za nestalim mladićem iz Hrvatske. Oni se trude da po izuzetno lošim vremenskim uslovima daju sve od sebe kako bi pronašli bilo koji trag, zalazeći u svaki deo terena kom mogu da priđu shodno svojim mogućnostima.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Takođe, pretraga terena u sklopu potrage za Matejem Perišem se vrši i specijalnim termovizijskim kamerama. Kako su naveli pripadnici MZO Srbije, termovizijske kamere zbog svojih tehničkih mogućnosti imaju široku upotrebu, u ovom slučaju se ona koristi u potrazi za nestalom osobom, ali se mogu koristiti i tokom pretrage objekata u potrazi za skrivenim licima, kao i tokom požara i sličnih situacija.

- Naša služba i dalje izlazi na teren u potragu za nestalim Matejem Perišem. Danas ćemo pretraživati napuštene objekte uz reku i to najmodernijom termovizijskom kamerom koja nam je ustupljena kao pomoć. Dokle god postoji i samo jedan odsto šanse da se čovek možda sklonio u neki od tih objekata iz nekog razloga, da je možda živ, mi ćemo ga tražiti i tako - rekao je ranije danas ronilac Igor Jončić iz Mreže za opasnost Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.