PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV KAVČANA! Pripremili snajper za škaljarca i to ispred njegove kuće

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Sep.2021, 17:42

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV KAVČANA! Pripremili snajper za škaljarca i to ispred njegove kuće

U tom periodu je nekoliko bezbednosno interesantnih osoba iz Srbije ušlo u Crnu Goru.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv grupe koja se sumnjiči za pripremanje likvidacije Milić Minje Šakovića. Ova grupa dovodi se u vezu sa kavačkim klanom.

- Specijalno državno tužilaštvo dostavilo je 09.09.2021.godine, Višem sudu u Podgorici radi kontrole i potvrđivanja optužnicu podignutu protiv  T.J., M.M., M.J., V.A., S.S., L.Z. i M.M. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije. Istom optužnicom okrivljenim T.J. i M.N. stavljeno je na teret da su kao saizvršioci izvršili krivično delo ubistvo u pokušaju, a okrivljenim M.J. i L.Z. krivično delo ubistvo u pokušaju izvršeno putem pomaganja. Takođe, protiv označenih lica optužnica je podignuta i zbog tri krivična dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija -navode iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Policija je početkom marta uhapsila Podgoričane Aleksandra Veljovića (30) i Jovana Miranovića (41), Beograđanina Nikolu Mirića (35), Jovana Trkulju (35) iz Obrenovca i Podgoričanina Sašu Stanišića. Među osumnjičenima je i Zoran Lekić.

U sklopu ove istrage policija traga za još nekoliko osoba.

Prema navodima istrage, oni su planirali da iz jednog stana iz snajpera ubiju Šakovića kad izađe u dvorište svoje kuće u Zagoriču. Istraga dalje navodi da su nakon toga planirali bekstvo na način što bi ih na periferiji čekao motor kojim su trebali da pobegnu do kombija. U kombi su planirali da ubace motor i tako prikriju tragove. Dalje se navodi da je nekoliko bezbednosno interesantnih osoba u kritičnom periodu iz Srbije ušlo u našu zemlju.

Nakon toga policja je otkrila štek stanove koje su koristili osumnjičeni, zaplenili automobile koje su koristili u pripremanju zločina, motor kojim su ubice trebale da pobegnu, oružje, municiju, kriptovane telefone, falsifikovana dokumenta, novac i benzin kojim su planirali da unište dokaze...

Pronađena je i snajperska vojna pušku, optički nišan visoke rezolucije i municiju u specijalno napravljenom bunker ispod patosnica kombi vozila koje je imalo ključnu ulogu u izvršenju ovog zločina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.