PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV EDINA VRANJA! Srpsko tužilaštvo ga tereti za RATNI ZLOČIN u BiH

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2021, 17:45

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV EDINA VRANJA! Srpsko tužilaštvo ga tereti za RATNI ZLOČIN u BiH

Tužilaštvo za ratne zločine će podneti predlog Višem sudu u Beogradu, Odeljenju za ratne zločine za ustupanje krivičnog gonjenja u navedenom predmetu organima BiH.

Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv Edina Vranja, koji je uhapšen 11. septembra na graničnom prelazu Uvac.

- Dana 13. oktobra 2021. godine, Tužilaštvo za ratne zločine je podiglo optužnicu KTO-5/21 protiv osumnjičenog Edina >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vranja, zbog krivičnog dela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika iz člana 144. KZ SRJ. Na osnovu propisa kojima se reguliše regionalna saradnja između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Ugovora između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine o pravnoj pomoći u građanskim i krivičnim stvarima, Tužilaštvo za ratne zločine će podneti predlog Višem sudu u Beogradu Odeljenju za ratne zločine za ustupanje krivičnog gonjenja u navedenom predmetu organima Bosne i Hercegovine - navedeno je u saopštenju Tužilaštva.

Podsetimo, Viši sud u Beogradu je Vranju produžio pritvor za još mesec dana.

Vranj se sumnjiči za ratne zločine na području Goražda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podignuta optužnica protiv Edina Vranja

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2021

BEOGRAD - Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv Edina Vranja zbog ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

PODIGNUTA OPTUŽNICA Telohranitelj primio pet metaka za advokata Vujoševića, Viši sud na potezu

Izvor: Blic, 13.Okt.2021

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv dvojice napadača na advokata Marka Vujoševića i njegovog telohranitelja Stefana Šapurića u koje je pucano u januaru ove godine u Resavskoj ulici.

Nastavak na Blic...

Podignuta optužnica protiv Edina Vranja, Srbija ga ustupa BiH

Izvor: RTS, 14.Okt.2021, 09:39

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv Edina Vranja zbog sumnje da je izvršio krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na području Goražda, od januara 1993. do oktobra 1994. godine. . Edin Vranj je nekadašnji načelnik Sektora...

Nastavak na RTS...

Tužilaštvo Srbije predložilo da BiH preuzme slučaj Edina Vranja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Okt.2021

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg policijskog funkcionera Bosne i Hercegovine (BiH) Edina Vranja i predložilo Višem sudu u Beogradu da se dalje postupanje po optužnici ustupi Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Tužilaštva. "Dana 13. oktobra 2021....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.