POČEO JE DA SE DERE I VITLA ORUŽJEM Susret Legije i pokojnog Glogovca o kome se malo zna (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 20:23

"POČEO JE DA SE DERE I VITLA ORUŽJEM" Susret Legije i pokojnog Glogovca o kome se malo zna (FOTO)

Osim pucanja Milorad Ulemek Legija učio je glumca i da otima auto.

Jedan od najboljih srpskih glumaca, pokojni Nebojša Glogovac u jednom od svojih intervjua ispričao je da ga je tokom snimanja filma "Do koske", Milorad Ulemek Legija učio da puca i otima auto.

Kako je nekada govorio, to je bilo jedno od najupečatljivijih iskustava u karijeri. Na snimanju filma Legija je "zanatu" učio i Nikolu Đurička.

- Legija je došao da nam pokaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako se puca i otima auto. Kako kada je jedan čovek unutra, kako kada ih je više. Ozbiljan je to zanat, ispostavilo se. Objašnjavao je kako odmah moraš da počneš da se dereš, psuješ i pretiš. Jednom je tako isprepadao Rašu Andrića. Počeo je da se dere i vitla oružjem, da je Raša izleteo iz kola i pobegao u šumu. Tako je bezglavo trčao da je ovaj počeo da ga doziva: "Stani, stani, vežbamo." Milorad je imao tu vrstu ubedljivosti u nastupu - rekao je Glogovac.

Nebojša Glogovac kao Simke u filmu "Do koske" (1997) Kako je čuveni glumac otkrio u jednom intervjuu, u to vreme je...

Posted by Legende devedesetih on Thursday, February 18, 2021

Da podsetimo, film "Do koske" na kritički način prikazuje ekonomsku i kulturnu situacija u Srbiji devedesetih godina, pod režimom Slobodana Miloševića. Ono što posebno upada u oči jeste da Legiji to nije smetalo, iako je u to vreme obavljao dužnost pukovnika Jedinice za specijalne operacije. Film opisuje odrastanje generacije mladih kojoj su uzor lokalni kriminalci i za koje ne postoje pravila.

Nebojša Glogovac preminuo je 9. januara 2018. godine u Beogradu, posle kraće i teške bolesti.

Ostvario je niz zapaženih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu i s pravom je smatran za jednog od najtalentovanijih glumaca u Srbiji, pa i regionu. Posthumno mu je dodeljen "Dobričin prsten".

Milorad Ulemek Legija (53), bivši komandant Jedinice za specijalne operacije (JSO), osuđen je 2005. na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Zorana Đinđića. Takođe je osuđen na kazne od 40 godina zatvora - zbog krivičnih dela "zemunskog klana", četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali, kao i ubistva Ivana Stambolića i pokušaja ubistva Vuka Draškovića u Budvi.

Iz zatvora će izaći tek 2044, kad napuni 76 godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.