POČELO SUĐENJE IMRANU KANU: Otpočeli protesti njegovih pristalica

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 13:47

POČELO SUĐENJE IMRANU KANU: Otpočeli protesti njegovih pristalica

Protesti pristalica Imrana Kana otpočeli danas u Islamabadu.

Bivši premijer Pakistana Imran Kan, koji je uhapšen juče, izveden je danas pred sudiju u Islamabadu, javljaju svetski mediji.

Nakon njegovog hapšenja usledili su protesti pristalica, a uhapšeno je više od 1.000 ljudi. U akciji hapšenja demonstranata učestvovala je i policija, javlja Guardian.

Tokom protesta zapaljeno je najmanje 25 vozila, a povređeno je oko 130 policajaca u sukobima, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštile su vlasti.

Nacionalni biro za odgovornost (NAB), koji je uhapsio Kana zbog njegove navodne uloge u slučaju korupcije, tražio je da zadrži bivšeg premijera u pritvoru dve nedelje.

U stanici gde je sudija stigao na saslušanje, primećene su jake policijske snage, a na Kanove pristalice koji su pokušali da se probiju do zgrade bačen je suzavac. Zabeleženo je da su demonstranti bacali kamenje na policiju i da su zapalili jedan motocikl u ulici.

Kanov advokat je rekao da je zahtevao da bivši premijer bude saslušan u sudnici, pre nego u stanici policije "daleko od očiju javnosti".

-Svako ima prava na fer suđenje-, rekao je advokat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.