POČELO JE! SRPSKA PLANINA POD SNEGOM! Temperatura naglo pala, duva snažan vetar, u toku su jaka mećava i vejavica! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2023, 02:01

POČELO JE! SRPSKA PLANINA POD SNEGOM! Temperatura naglo pala, duva snažan vetar, u toku su jaka mećava i vejavica! (FOTO/VIDEO)

Na planinama će temperatura opasti ispod 0°C, tokom noći na višim planinama i na -5°C

Prvi put ove godine sezone zabeleli su se Golija, Kopaonik, a sada i Zlatar. 

Na višim planinama se očekuje sneg, najavio je meteorolog Đorđe Đurić, a uz prodor hladnog fronta kiša će i na nižim planinama preći u sneg, pri čemu će se snežna granica spustiti na 1.000 metara nadmorske visine, tokom noći i niže.

A post shared by InfoKOP (@infokop)
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Temperatura vazduha tokom večeri nakon prodora hladnog fronta i priliva osetno hladnije vazdušne mase sa severa biće od 4 do 10°C, u Beogradu oko 5-6°C. .

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U predelima sa snegom očekuju se snežna vejavica i mećava, pa će u ovim predelima biti obavezna upotreba zimske opreme, a i preporučuje se da se bez preke potrene ne kreće na put.

A post shared by MOJ BEOGRAD (@mojbeograd_vesti)

Tokom večeri i noći širom Srbije očekuje se dodatnih 10 do 20 litara kiše po kvadratnom metru, a u brdsko-planisnkim predelima 10 do 20 cm snega.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.