POČELA ČISTKA MILOVIH LJUDI: Kovačević je poznat po tome što je tukao svoj narod u Budvi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020, 19:12

POČELA ČISTKA MILOVIH LJUDI: Kovačević je poznat po tome što je tukao svoj narod u Budvi (VIDEO)

Policija je više puta prekoračila ovlašćenja

Direktor Uprave policije Veselin Veljović smenio je komandira policije Centra bezbednosti Budva Slobodana Kovačevića, a na njegovo mesto postavio dosadašnjeg zamenika Dejana Rakočevića.

Prema saznanjima lista, na kolegijumu održanom juče prihvaćen je zahtev Kovačevića za premeštaj, koji je on tražio još početkom godine, a to je bio jedan od razloga što je došlo do rokade na važnoj poziciji u CB Budva. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Smenjeni komandir predvodio je policijsku akciju 24. juna kada je u metropoli crnogorskog turizma došlo do nezadovoljstva i nerada zbog promene vlasti u budvanskom parlamentu.

Policija je tada, nakon što je odlazeći premijer Duško Marković sa skupštinske govornice poručio da "stvari u Budvi može da reši za 15 minuta", suzavcima i silom razbila proteste ispred stanice policije i zgrade Opštine.

Na nekoliko snimaka objavljenim u medijima, videlo se kako policija u nekoliko situacija grubo krši ovlašćenja i koristi prekomernu silu protiv građana koji su protestovali zbog načina na koji je smenjena dotadašnja vlast u Budvi.

Zbog akcije policije u Budvi istragu je otvrorila i Unutrašnja kontrola MUP-a, koja je već utvrdila da je u nekoliko slučajeva došlo do prekoračenja ovlašćenja.

Administracija novog gradonačelnika Marka Bata Carevića već spremila spisak na kome je više od 20 policijskih službenika Centra bezbjednosti Budva, među njima je i Kovačevićevo ime, a za koje će tražiti od nove postave u UP da više ne da rade na tim pozicijama ne samo u Budvi, već i u celom policijskom aparatu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.