CG: Smenjen komandir policije u Budvi

Izvor: B92, 03.Okt.2020, 19:45

CG: Smenjen komandir policije u Budvi

Direktor Uprave policije Veselin Veljović smenio je komandira policije Centra bezbednosti Budva Slobodana Kovačevića.

Na njegovo mesto postavio dosadašnjeg zamenika Dejana Rakočevića, pišu Vijesti.

Prema saznanjima lista, na kolegijumu održanom juče prihvaćen je zahtev Kovačevića za premeštaj, koji je on tražio još početkom godine, a to je bio jedan od razloga što je došlo do rokade na važnoj poziciji u CB Budva.

Smenjeni komandir predvodio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je policijsku akciju 24. juna kada je u metropoli crnogorskog turizma došlo do nezadovoljstva i nerada zbog promene vlasti u budvanskom parlamentu.

Policija je tada, nakon što je odlazeći premijer Duško Marković sa skupštinske govornice poručio da “stvari u Budvi može da reši za 15 minuta”, suzavcima i silom razbila proteste ispred stanice policije i zgrade Opštine.

Na nekoliko snimaka objavljenim u medijima, videlo se kako policija u nekoliko situacija grubo krši ovlašćenja i koristi prekomernu silu protiv građana koji su protestovali zbog načina na koji je smenjena dotadašnja vlast u Budvi.

Zbog akcije policije u Budvi istragu je otvrorila i Unutrašnja kontrola MUP-a, koja je već utvrdila da je u nekoliko slučajeva došlo do prekoračenja ovlašćenja.

Vijesti saznaju i da je administracija novog gradonačelnika Marka Bata Carevića već spremila spisak na kome je više od 20 policijskih službenika Centra bezbjednosti Budva, među njima je i Kovačevićevo ime, a za koje će tražiti od nove postave u UP da više ne da rade na tim pozicijama ne samo u Budvi, već i u celom policijskom aparatu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.