POBIO LJUDE U BRISELU IZ OSVETE ZBOG UBISTVA DEČAKA U ČIKAGU?! Ubica izgovorio ove reči, pa otvorio vatru na prolaznike

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 22:21

POBIO LJUDE U BRISELU IZ OSVETE ZBOG UBISTVA DEČAKA U ČIKAGU?! Ubica izgovorio ove reči, pa otvorio vatru na prolaznike

Napadač je navodno pre ubistva urlao Alahu akbar

Policija u Briselu traga za muškarcem koji je večeras u centru grada ubio dvoje i ranio nekoliko ljudi.

Pucnjava se dogodila nešto posle 19 časova, a lokalni mediji javljaju da je napadač uoči pucnjave ostavljao jezive snimke na društvenim mrežama, u kojima je najavio ubistvo.

Prema nezvaničnim informacijama, napadač je urlao Alahu akbar dok je pucao, najverovatnije iz automatskog oružja. Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << krvavog pira je pobegao na skuteru.

Napadač je, kao što se može videti i na snimcima koji kruže društvenim mrežama, nosio fluorescentni prsluk.

Kako piše Sudinfo, nakon napada je na društvenim mrežama objavio snimak, u kojem tvrdi da je pripadnik Islamske države i da će "pobiti nevernike". U govoru punom mržnje, rekao je da je ubio dvoje ljudi da bi "osvetio muslimane, koji žive i umiru za svoju veru".

Uoči napada, muškarac, koji se verovatno zove Slajem Slouma je napisao poruku o muslimanskom detetu koje je brutalno juče ubijeno u Čikagu, ističući da bi "da je u pitanju hrišćansko dete, njegovo ubistvo bilo proglašeno za akt terorizma, a ne brutalan zločin".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.