PO NAREDBI Putina: Ruski ministar odbrane Šojgu posetio Asada, DVE KLJUČNE teme razgovora

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2017, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PO NAREDBI Putina: Ruski ministar odbrane Šojgu posetio Asada, DVE KLJUČNE teme razgovora

Mnogo otvorenih pitanja

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarao je sa sirijskim predsednikom Bašar al Asadom tokom posete Damasku. Dve strane su razgovarale o vojnoj saradnji i zajedničkim akcijama protiv džihadista u Siriji.

- Tokom sastanka, dve strane su razgovarale o vojnoj i vojno-tehničkoj saradnji između Rusije i Sirije s obzirom na uspešne operacije trupa sirijske vlade podržane od strane ruskih vazdušnih snaga u cilju pobede IS - izjavilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rusko ministarstvo odbrane u saopštenju.

Ruski ministar odbrane i sirijski vođa dotakli su se i pitanja koja se odnose na opštu situaciju u Siriji kao i na funkcionisanje de-eskalacionih zona i pružanje humanitarne pomoći sirijskom narodu.

Putovanje Sergeja Šojhua u Siriju bilo je po naređenju ruskog predsednika Vladimira Putina.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.