PLAŽE SU PRLJAVE, SVE JE JEZIVO, NIKADA VIŠE CRNA GORA Ispovest Srbina koji je otišao na letovanje u Budvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 10:18

"PLAŽE SU PRLJAVE, SVE JE JEZIVO, NIKADA VIŠE CRNA GORA" Ispovest Srbina koji je otišao na letovanje u Budvu

Ako i uspete da sa negativnim testom na kovid-19 uđete u Crnu Goru (dešavalo se u poslednja dva dana da građani Srbije bez objašnjenja budu vraćeni sa granice iako imaju pisani dokaz da nemaju virus), tamo će vas dočekati nemili prizori zbog kojih ćete se pokajati što ste uopšte krenuli na put.

Prema svedočenjima Srbina A. N., koji se trenutno nalazi u Budvi, u koju je pošao kada je konačno podignuta nepravedno spuštena rampa za turiste iz Srbije, crnogorske plaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u ovom momentu izgledaju zastrašujuće, a atmosfera koja vlada je sve samo ne prijatna i opuštena, kakvoj se nadamo kad krećemo na odmor.

- Plaže su puste i prljave! Nikada nisu ni bile specijalno čiste, da se ne lažemo, ali ovo sada je ravno hororu, smeće je na sve strane. Hoteli nisu otvoreni, premalo je ljudi, tako da sve je nekako jezivo. Kao da je upravo završeno ratno stanje. Pri tome su meštani veoma nervozni, sezona je očigledno propala i čini se da su izgubili nadu i da će bar deo biti spasen. Došao sam kod nekih rođaka, srećom nisam platio smeštaj, ali verujete da sam se žestoko pokajao što sam krenuo, biću nekoliko dana i vraćam se - javio je svoje prve utiske.

Budući da su crnogorske vlasti u više navrata veoma otvoreno poručile da gosti iz Srbije nisu poželjni ni dobrodošli, A. N. objašnjava da li se netrpeljivost oseća na licu mesta.

- Ne znam šta bih vam rekao, narod kao narod, čini mi se nije tako raspoložen, naročito zato što su gosti iz Srbije, za razliku od stranaca, uglavnom koristili privatan smeštaj, koji će sada ostati prazan, a oni bez para. Naravno, nađe se poneki, što se kaže, mrki Crnogorac ili "milogorac" koji priča da im Srbi ne trebaju i koji vam uputi poneki ljutit pogled. U svakom slučaju, posle svega što se dešavalo u poslednjih pola godine, napada na Crkvu, ružnih reči i poruka, ništa više ne može biti isto, u vazduhu se oseća da nije. Zanimljivo je i jedno tumačenje koje sam baš juče čuo, da Milo Đukanović zapravo ne da Srbima da dolaze samo da se ne bi priključili litijama kada počnu, a izgleda da će početi sredinom juna. Za kraj, ako mene pitate, ne verujem da ću ponovo doći ovamo, neka hvala - zaključuje on razočarano.

JOŠ JEDAN SKANDAL

Državni funkcioner: Popovi su lopovi Marko Šćepanović, savetnik u ministarstvu prosvete Crne Gore, snimio je pesmu u kojoj vređa sveštena lica aludirajući da kradu pare sa ikona i da valjaju heroin. U toj pesmi, Šćepanović, kome i na Fejsbuk stranici piše da je zaposlen kod ministra prosvete Damira Šehovića, navodi "da prijave mi ne smeju jer držim ih u šake, ja dobro znam da mnogo vole dečake". Šćepanović peva i "sa ikone sav novac u svoj džep stavljam, sa Biblijom u ruci i heroin još valjam".

Inače, kao što se već pisalo, posle Rusa, Srbi su bili najbrojniji turisti tokom letnje sezone u toj zemlji. Prema podacima, u Crnoj Gori je prosečan turista iz Srbije trošio oko 55 evra na dan ili oko 550 evra za desetodnevni odmor, a omiljena destinacija decenijama je bila Budva.

Opozicionari u Crnoj Gori svesni su da narod iz Srbije ove godine zbog suludih postupaka režima Mila Đukanovića neće rado dolaziti na Crnogorsko primorje i navode da imaju razumevanja za to.

- Iako sam uveren da većina naših turističkih radnika srpske turiste doživljava kao najdraže goste i smatra da smo isti narod, plašim se da će ova sezona biti najgora otkad pamtimo. Đukanovića uopšte ne zanima kakva će biti turistička sezona jer je tranzit kokaina njegov zaštitni brend. Sve dok budemo mogli da švercujemo kokain, do tada će nam i trajati ovakva privatna država - rekao je nedavno Milan Knežević, jedan od lidera DF-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.