PIK saopštava rezultate za vojvođanski parlament u ponedeljak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIK saopštava rezultate za vojvođanski parlament u ponedeljak

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske izborne komisije Slobodan Nadrljanski saopštio je da će zvanične rezultate o izborima na području Vojvodine PIK moći da saopšti tek u ponedeljak.

Nadrljanski je u PIK-u naveo da većina opštinskih izbornih komisija još nije dostavila izborne rezultate i naveo da je kranji rok da PIK saopšti rezultate 14. maja u 8.00 h

Sekretar PIK-a Marija Žekić rekla je da su toj komisiji do sada stigli podaci o izlaznosti u svega 11 vojvođanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opština i navela da je po tim rezultatima najveća izlaznost bila u Novoj Crnji gde je glasalo 69,9 odsto birača, dok je najmanje građana izašlo na glasanje u Alibunaru 53,4 odsto.

Ona je kao jedan od razloga kašnjenja izbornih rezultata iz opština navela da je u vreme zatvaranja biračkih mesta veliki broj građana i dalje bio na biralištima i na tim mestima je glasanje produženo dok svi građani nisu ispunili svoje biračko pravo.

Žekićeva je navela da je u Vojvodini veća izlaznost u odnosu na izbore održane 2004. godine, kada je izlaznost bila oko 33 odsto.

Komentarišući ranije saopštenje PIK-a o incidentima sa zastavom Vojvodine na pojedinim biralištima u Novom Sadu, predsednik PIK-a Slobodan Nadrljanski rekao je da "po njegovom ličnom mišljenju ti incidenti nisu ugrozili regularnost izbora".

Ranije, PIK je apelovao na građane da poštuju član 183. Ustava Srbije, kojim je propisano isticanje republičkih i pokrajinskih simbola na biračkim mestima.

U saopštenju PIK-a navedeno je da je na nekim biračkim mestima bilo cepanja zastave Autonomne pokrajine Vojvodine i pozvala građane da poštuju Ustav i ne ometaju sprovođenje izbora.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je saopštila da su na više od polovine biračkih mesta u Novom Sadu kontrolori biračkih odbora SRS i DSS sprečili isticanje zastave Vojvodine koja je bila u paketu sa izbornim materijalom.

LSV je saopštila da je nekim mestima zastava bačena u đubre i navela da to smatra grubim kršenjem Zakona o isticanju državnih obeležja i Ustava Srbije i zatražila da se nadležni oglase o tim incidentima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PIK: Rezultati iz Vojvodine u ponedeljak

Izvor: Mondo, 11.Maj.2008

Predsednik Pokrajinske izborne komisije Slobodan Nadrljanski saopštio je da će zvanične rezultate o izborima na području Vojvodine PIK moći da saopšti tek u ponedeljak.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.