PIJU LEKOVE KOJI MOGU DOVESTI I DO KRVARENJA Dr Perišić upozorio na posledice od uzimanja antibiotika na svoju ruku

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 08:35

"PIJU LEKOVE KOJI MOGU DOVESTI I DO KRVARENJA" Dr Perišić upozorio na posledice od uzimanja antibiotika "na svoju ruku"

Gastroenterolog na Prvoj o lekovima i bakteriji koja se množi u milijardama!

Prof. dr Vojislav Perišić, gastroenterolog, pričao je na Prvoj o antibioticima i bakterijama u našem sistemu.

Zbog pandemije uzimamo sve više antibiotika, i uprkos činjenici da bi bez njihovog otkrića populacija u prošlom veku bila prepolovljena, ne smemo ih uzimati na svoju ruku jer možemo da napravimo haos u organizmu.

Nakon godinu i po dana korone, pijemo sve više antibiotika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji mogu dovesti do stvaranja klostridije. Prof. dr Perišić je to vrlo slikovito pokazao - prevukao je prstom preko stola u studiju, a potom se pravio da ga je liznuo!

- Klostridija ima spore i opne, nje ima svuda ona je kao posmatrač u našem organizmu. Ima je mnogo, svuda. Oko 30 odsto pacijenata u bolnici dobija bolničku klostridiju, onda se samo čeka antibiotik da bi ona eksplodirala - rekao je on.

- U tim uslovima, 18 odsto proliva su od klostridije, i kod kuće! Kada dobiješ proliv kod kuće, i to je od nje, svuda je oko nas. Pravilo kaže ovako. Ako neko koristi antibiotik, dobiće do petog dana proliv i znaće da ima klostridiju. Neki put posle uzimanja antibiotika, prođe i dva meseca da se aktivira klostridija koja je tada ušla u organizam. To mnogi ne znaju - rekao je prof. dr Perišić.

U pitanju je, kaže on, "običan" proliv ili temperatura, ali može biti i opaka forma simptoma.

- Postoje klostridije nap 1, imaju 20 odsto više toksina A i B. Toksin A pravi vodene prolive, a toksin B pravi krvave. I sada imamo klostridije koje imaju i jedan, i drugi - rekao je on.

- Primena antibiotika i hospitalna higijena su veoma značajne. Znam da je teško, u ovom haosu, ja se divim kolegama u bolnicama kako održavaju higijenu kada pacijenti imaju i kovid, i dijareju. Ako jedan ima, celo odeljenje će imati klostridiju. To je opasno u bolničkoj sredini - rekao je on.

Osam dana traje lečenje, ako antibiotik deluje.

- Pravilo je sledeće, ako je dete uzimalo antibiotik i dobilo proliv koji traje tri dana, toksin klostridije je krivac. Ona mora da se leči. Toaleta i higijena ruku su takođe značajni, da ne bi dobio i neko od ukućana jer je ona, ponavljam, svuda oko nas - rekao je prof. dr Perišić.

- U 20 odsto, klostridija će se ponoviti. Odjednom posle mesec dana, opet proliv, opet klostridija! Ako se često ponavlja, to je već ulcerozni kolitis - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAJVEĆA ZABLUDA O PROBIOTICIMA: Dr Perišić otkriva da je čak i ono što piše na pakovanju pogrešno - kako koristiti lek

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021

Gastroenterolog rekao da svi veruju u ovu zabludu, a ona umanjuje dejstvo!..Prof. dr Vojislav Perišić, gastroenterolog, pričao je na Prvoj o antibioticima i bakterijama u našem sistemu. Posebno je opisao na koji način nastaje infekcija klostridijom...Da li probiotici pomažu i da li bi ih zaista...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.