PETORO POGINULO, POLICIJA POKRENULA ISTRAGU: Tokom spasilačke operacije prevrnuo se čamac NA MALTI

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 21:17

PETORO POGINULO, POLICIJA POKRENULA ISTRAGU: Tokom spasilačke operacije prevrnuo se čamac NA MALTI

Pokrenuta je i istraga.

Brod koji je prevozio migrante prevrnuo se na moru blizu obale Malte tokom pokušaja spasavanja i poginulo je petoro ljudi, a povređeno osam, saopštili su danas malteški zvaničnici.

U saopštenju se navodi da je 21 preživelih odvedeno u migranstski prihvatni centar na Malti, kao i da se nastavlja akcija spasavanja.

Vojska je poslala još čamaca da pomognu u spasavanju, a pokrenuta je i policijska istraga u vezi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << incidenta.

Five people die as boat capsizes off Malta https://t.co/ftbSphJW8O

— pavel vai (@pavelvai236431) February 23, 2024

Zamenik komandanta Oružanih snaga Malte pukovnik Edrik Zahra je reka da su oni rano izjutra danas dobili dojavu o brodu na oko pet kilometara od obale Malte koji plovi ka njima.

Avion oružanih snaga uočio je čamac, a brod je poslat u to područje. Kada je počela akcija spasavanja, čamac se prevrnuo. Zahra je rekao da nije bilo sudara, nego da se čamac prevrnuo "zbog nestabilnosti" zato što su se putnici kretali.

Migranti su iz Egipta, Gane, Sirije i Eritreje.

Five migrants die as boat capsizes during rescue off Malta https://t.co/EVS7smfVMm pic.twitter.com/9f2cdRvs16

— Reuters (@Reuters) February 23, 2024

Spašavanje migranata povremeno pođe po zlu kada se uspaničeni putnici prebace na jednu stranu svojih često nestabilnih plovila u želji da što pre siđu sa njega.

Izvor: Srbija Danas/Agencije/Kurir/P.P./M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.