PESKOV ODUVAO AMERIKANCE: Stavio im do znanja kako moraju da se ophode ubuduće

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 16:29

PESKOV "ODUVAO" AMERIKANCE: Stavio im do znanja kako moraju da se ophode ubuduće

Portparol Kremlja ima savet za administraciju SAD

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ima savet za američku administraciju - da u dijalogu s Rusijom bar privremeno prestanu da koriste veznik "ali".

- Ta fraza želimo samit, ali Rusija će da plati za sve. Sa tim ali treba neko vreme prestati - rekao je Peskov za Prvi kanal ruske televizije.

Kako je dodao, nekad se stiče utisak da Amerikanci žele da Rusija plati cenu za to što uopšte postoji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Kada je reč o odnosima dve zemlje, Peskov kaže da se može biti pesimista i orijentisati se na reči američkog predsednika Džozefa Bajdena da će Rusija da odgovara i plati, a može se biti i optimista i poći od njegovih reči da postoji potencijal za bilateralnu saradnju tamo gde se interesi podudaraju.

- A može se biti i realista i reći da u ovom trenutku ne postoji strategija, jer taj stav baziran na dva puta nije ništa drugo do podeljenost koja partnerima ili oponentima SAD, u konkretnom slučaju nama, ne dozvoljava da iznose zaključke o stvarnim namerama Vašingtona. Nadamo se da će te istinske namere ipak biti razjašnjene - rekao je Peskov.

Američki predsednik Džozef Bajden ponovio je u govoru povodom 100 dana od početka predsedničkog mandata da Amerika ne želi eskalaciju u odnosima sa Rusijom, ali da će Moskva snositi posledice zbog navodnog mešanja u američke predsedničke izbore i sajber napade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.