PESKOV ODGOVORIO NA OPTUŽBE: Sve su to britanske laži, imamo SAMO JEDNO da poručimo

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2020, 18:02

PESKOV ODGOVORIO NA OPTUŽBE: Sve su to britanske laži, imamo SAMO JEDNO da poručimo

U koordinisanom saopštenju Velike Britanije, SAD i Kanade za hakerske napade optužuje se grupa APT29, poznata i pod nazivom "Cozy Bear", za koju se tvrdi da deluje u okviru ruskih obaveštajnih službi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je danas kao neosnovane optužbe Velike Britanije da se Rusija mešala u parlamentarne izbore u Velikoj Britaniji u decembru 2019. godine i da ruske obaveštajne službe stoje iza prikupljanja informacija o vakcini za Kovid-19.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Nemamo informacije o tome ko je mogao da hakuje britanske farmaceutske kompanije i istraživačke centre, ali možemo jedno da kažemo: Rusija nema nikakve veze sa tim pokušajima. Ne tolerišemo ni takve navode, niti još jednu optužbu o ruskom mešanju u izbore 2019. godine - naveo je Peskov.

Pethodno je britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab optužio danas Rusiju da je pokušala da se meša u izbore u toj zemlji 2019. godine.

The 🇬🇧 stands with 🇺🇸 & 🇨🇦 against the reckless actions of Russia’s intelligence services, who we have exposed today for committing cyber attacks against those working on a #Covid19 vaccine - undermining vital 🌎 cooperation to defeat this pandemic https://t.co/6nIq8Nu5Iz

— Dominic Raab (@DominicRaab) July 16, 2020

Rab tvrdi da je Rusija nezakonito prikupila osetljiva dokumenta, koja su povezana sa planiranim sporazumom o slobodnoj trgovini sa SAD, i objavila ih na društvenim medijima.

Takođe, britanski Nacionalni centar za sajber bezbednost (NCSB) tvrdi da hakeri koje podržava Rusija pokušavaju da ukradu istraživanja o vakcini i načinu lečenja za Kovid-19 iz akademskih i farmaceutskih institucija širom sveta.

U koordinisanom saopštenju Velike Britanije, SAD i Kanade za hakerske napade optužuje se grupa APT29, poznata i pod nazivom "Cozy Bear", za koju se tvrdi da skoro sigurno deluje u okviru ruskih obaveštajnih službi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.