PERIKE, ZLATNE POLUGE, PREPARIRANI ALIGATOR.... Šta su sve Putinovi bezbednjaci pronašli u palati šefa Vagnera (FOTO/VIDEO))

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 10:09

PERIKE, ZLATNE POLUGE, PREPARIRANI ALIGATOR.... Šta su sve Putinovi bezbednjaci pronašli u palati šefa Vagnera (FOTO/VIDEO))

Prokremljanski list "Izvestija" objavio je fotografije i video snimak naoružanih oficira koji pretražuju Prigožinovu vilu dok je bio prognan u Belorusiji 24. juna,

Vladimir Putin je ponizio šefa Vagnera, Jevgenija Prigožina, nakon njegovog neuspelog ustanka u Rusiji poslavši bezbednosne službe da upadnu u njegovu palatu u Sankt Peterburgu. Tokom pretresa, policija je pronašla ormar pun perika, zalihe zlatnih poluga, skladište pištolja, prepariranog aligatora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i uramljenu fotografiju za koju ruski mediji tvrde da predstavlja odsečene glave neprijatelja prognanog privatnog vojskovođe.

nakon što je Vagner pokrenuo oružanu pobunu protiv Putina pre manje od dve nedelje - koja je ubrzo zaustavljena nakon što je Minsk pomogao da se postigne dogovor o okončanju sukoba.

Ogromne zalihe oružja, uključujući jurišne puške i patrone za njih, pronašle su bezbednosne službe u kući osnivača Vagnera. Džinovski malj sa natpisom "Za upotrebu u važnim pregovorima" fotografisan je izložen u prostoriji za prijem.

В офисе и доме Евгения Пригожина при обысках нашли парики, оружие и паспорта. Кадры опубликовали «Известия».

Также в особняке обнаружили слитки золота и кувалду «на случай важных переговоров». А во дворе дома стоял вертолет. pic.twitter.com/684cpYjg9N

— Kane (@Kain_Br_Nod) July 5, 2023

Ogroman broj kutija sa ruskim novčanicama u vrednosti od oko deset milijardi rubalja, odnosno 100 miliona evra, takođe je zaplenjen u racijama na Prigožinovom imanju, uključujući i njegovu poslovnu zgradu. Ruski mediji javljaju da su novac i oprema od tada vraćeni u kancelariju i Vagnerov centar.

Video pertaining to the search of Yevgeny Prigozhin's properties: pic.twitter.com/AAazPzx1MC

— Julia Davis (@JuliaDavisNews) July 5, 2023

Među vrednim stvarima privatnog vojskovođe fotografisanih u njegovoj luksuznoj palati bila je ruska vojna uniforma ukrašena sa oko dvadesetak medalja. U njegovom raskošnom domu bilo je izloženo i nešto nalik prepariranom aligagtoru na komodi.

Кадры из дома Евгения Пригожина.

Съемку выложили силовики, которые устроили обыск — @AteoBreaking pic.twitter.com/AmDrs4h7kg

— Ateo Breaking Telegram-канал (@AteoBreaking) July 5, 2023

Nekoliko pasoša je takođe pronađeno i fotografisano u Prigožinovoj kući. Na snimku se vidi kako policajci naoružani jurišnim puškama pretražuju njegovu kuću i kancelarije.

Fotografije su takođe otkrile ogroman luksuz u kome je Prigožin živeo, njegov privatni bazen, heliodrom, saunu, teretanu i medicinsku ordinaciju. Izgleda da kuća takođe ima svoju privatnu sobu za molitvu, punu religioznih slika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.