PEKLI RAKIJU A ONDA JE NEŠTO PUKLO: Cela garaža je počela da BUKTI, sve je izgorelo!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Okt.2016, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PEKLI RAKIJU A ONDA JE NEŠTO PUKLO: Cela garaža je počela da BUKTI, sve je izgorelo!

Više od šest sati je bilo potrebno vatrogascima iz Kavadaraca i Negotina, na jugu Makedonije, da ugase požar na garaži i u dvorištu jedne kuće u kavadaračkom selu Sopot.

Vatrena stihija je u paru pretvorila preko dve tone rakije i domaćinu pričinila ogromnu materijalnu štetu.

- Nešto je jako puklo sinoć oko ponoći. Odmah smo skočili iz kreveta i imali šta da vidimo! Gorela je cela garaža u dvorištu. U požaru su izgorela dva automobila i traktor, motor za traktor, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << dva skutera, dve cisterne i dva bureta sa preko dve tone rakije, četrdesetak plastičnih kanti, dve prskalice za tretiranje sa pesticidima, mašina za mlevenje grožđa, bure sa 200 litara nafte, agregat za navodnjavanje, dva aparata za zavarivanje i brusilica - požalio se vlasnik kuće, koji nije želeo da otkrije svoj identitet.

Zbog jačine požara, vatrogascima iz Kavadaraca u pomoć su priskočili i vatrogasci iz kompanije "Kožuvčanka" iz susednog grada Negotina.

Uzroci požara, u kome srećom nije bilo žrtava, istražuju se, a vatrogasci upozoravaju žitelje ovog vinogradarskog kraja, koji u ovom periodu masovno peku rakiju, na poseban oprez.

- Puno ljudi iz Kavadaraca, Negotina i okoline na kraju pečenja rakije otvaraju vrata gorionika ispod kazana, i ako ne paze, može se desiti da neka iskra iskoči i izazove požar ako se u blizini nalaze zapaljive materije. Zato preporučujemo da se odstrane sve zapaljive materije dalje od kazana, i dok vatra još gori, da se kazan ne ostavlja sam - ističu u Protivpožarnoj jednici u Kavadarcima.

(D. J.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.