Izvor: B92, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PDD neće bojkotovati izbore

Preševo -- Predsedništvo Partije za demokratsko delovanje (PDD) iz Preševa neće pozvati na bojkot predsedničkih izbora.

To je odlučeno uprkos stavu da nije vreme za njihovo održavanje, saopšteno je iz te stranke. Predsedništo najjače partije koja na jugu Srbije okuplja Albance konstatovalo je da je "aktuelna srpska vlast" proizvela "složenu situaciju" u regionu.

"Predsednički izbori u Srbiji održavaju se u vreme kada je opšta situacija u regionu dosta složena", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navedeno je u saopštenju PDD-a, koje je potpisao lider partije Riza Halimi.

"Složenost je posledica nesprovođenja vladinog programa iz 2001. godine, kao i neozbiljnog vladinog pristupa situaciji u regionu što se ogleda u drastičnom smanjenju budžeta Koordinacionog tela i neuspelom pokušaju njegove reorganizacije", navedeno je u saopštenju.

Najviši organ ove partije ocenio je da situaciju u regionu čine nestabilnom i "nastavak militarizacije i preteće izjave najviših vladinih službenika".

I pored tako složene situacije Predsedništo PDD, međutim, neće pozvati članove i simpatizere da bojkotuju predstojeće predsedničke izbore u Srbiji pošto ta stranka "sva sporna pitanja želi da reši u institucijama sistema".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.