Ponedeljak, 24.12.2007.

14:56

PDD neće bojkotovati izbore

Predsedništvo Partije za demokratsko delovanje (PDD) iz Preševa neće pozvati na bojkot predsedničkih izbora.

Izvor: Beta

Default images

To je odlučeno uprkos stavu da nije vreme za njihovo održavanje, saopšteno je iz te stranke. Predsedništo najjače partije koja na jugu Srbije okuplja Albance konstatovalo je da je "aktuelna srpska vlast" proizvela "složenu situaciju" u regionu.

"Predsednički izbori u Srbiji održavaju se u vreme kada je opšta situacija u regionu dosta složena", navedeno je u saopštenju PDD-a, koje je potpisao lider partije Riza Halimi.

"Složenost je posledica nesprovođenja vladinog programa iz 2001. godine, kao i neozbiljnog vladinog pristupa situaciji u regionu što se ogleda u drastičnom smanjenju budžeta Koordinacionog tela i neuspelom pokušaju njegove reorganizacije", navedeno je u saopštenju.

Najviši organ ove partije ocenio je da situaciju u regionu čine nestabilnom i "nastavak militarizacije i preteće izjave najviših vladinih službenika".

I pored tako složene situacije Predsedništo PDD, međutim, neće pozvati članove i simpatizere da bojkotuju predstojeće predsedničke izbore u Srbiji pošto ta stranka "sva sporna pitanja želi da reši u institucijama sistema".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: