PAŽNJA! OPASNA IGRA NA NAŠIM PUTEVIMA: Mladi vozači masovno ginu, a sve zbog OVOGA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAŽNJA! OPASNA IGRA NA NAŠIM PUTEVIMA: Mladi vozači masovno ginu, a sve zbog OVOGA!

Voze ludački brzo u kontrasmeru , prolaze kroz crveno, trkaju se po tunelima bez svetla

Mladi vozači sve češće organizuju trke po gradskim ulicama vozeći ludački brzo u suprotnom smeru, prolazeći na crveno svetlo ili  po tunelim abez ikakvog svetla!

Ovaj "Srpski rulet" nažalost oduzima sve više života!

Tako se smatra da su u teškoj nesreći izazvanom brzom vožnjom u beogradu poginuli mladić  i devojka, Miloš Nikolić(25) i Nataša Belčević >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (21) kada su se autobusom.

Prometna teška nesreća odigrala se 23. novembra na uglu mirijevskog bulevara i Višnjičke ulice, kada su se prema priči očevidaca, dva automobila trkala vozeći čak i 170 km na sat.

Upravo zato stručnjaci upozoravaju da mladima mora da se podigne svest o opasnosti koja preti iz ovakvih suludih "igrica" jer se kockaju sa svojim, a i sa tuđim životima.

Direktor Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović upozorava da je trkanje po gradskim ulicama postalo trend među mladima i da se u najvećem broju slučajeva završava tragično!

- Nažalost, svedoci smo ovakvog ponašanja među mladim vozačima koji u kasnim večernjim satima biraju ovu ludu i opasnu zabavu željni adrenalina i dokazivanja. Ne znaju koliko im štete to može naneti i za koliko sekundi mogu izgubiti život. Poslednja takva "crna igra" jeste pogibija ovog momka i devojke u Višnjičkoj ulici. Inače ta je ulica poznata kao deonica gde se često neko trka ili isprobava do koje brzine može oći njegov automobil. I nije Beograd jedini grad, ovakvih stvari bilo je i u ostalim gradovima poput Novog Sadai tamošnje "Beogradske kapije" ali čak i na magistralnim putevima, recimo do Čačka ili Crne Gore - ističe Okanović.

- Čak i da vozite 80 km na sat kroz naseljeno mesto to je van svih dozvoljenih granica i osim što ugrožavate žovote vozača i suvozača , opasno je i za sve ostale učesnike u saobraćaju. Da ne pričamo o vožnji il inadmetanju gde se doseže brzina i do 150 km na sat. Pri toj brzini, vi pređete 42 metara za jedan sekund. Sad zamislite da  u toj brzini naletite na autobus, neki jači auto zid ili banderu.

Deco, oprez!

- Ovo je zastrašujući trend koji se pod  hitno mora zaustaviti, jer za posledice ima stradanje mladih ljudi, jedva punoletnih.Osobe kojima takva vožnja pada na pamet se bukvalno kockaju životom,uglavnom su nezrele i neiskusne. Ne razmišljaju da zbog njihovog hira mogu stradati i nedužni. Imaju višak energije i adrenalina, ali ih nažalost troše na pogrešan način - objašnjava Jankovićeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.