PAS JE UGRIZAO DETE ZA STOMAK, ZATIM JE VUKAO PO DVORIŠTU... Devojčicu (4) u trenutku napada čuvao deda - isplivali novi detalji drame u Sremčici

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 12:38

"PAS JE UGRIZAO DETE ZA STOMAK, ZATIM JE VUKAO PO DVORIŠTU..." Devojčicu (4) u trenutku napada čuvao deda - isplivali novi detalji drame u Sremčici

Najnoviji detalji jezivog napada psa u Sremčici, policija obavila razgovor sa dedom deteta.

Pripadnici policija obavili su razgovor sa dedom četvorogodišnje devojčice, koju je u sinoć u Sremčici napao pas i izujedao je po stomaku. Ona je zadobila teške telesne povrede i nalazi se u dečjoj bolnici u Tiršovoj, gde je urađena hitna, višečasovna operacija. Dete je sada stabilno.

Prema najnovijim informacijama, devojčicu je u trenutku stravičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napada čuvao deda.

Deda je ušao sa unukom u dvorište gde se nalazio pas rase belgijska malinoa, koji je vrsta belgijskog ovčara. Prva vest jeste da je dete napao nemački ovčar odnosno vučjak, ali prema novim saznanjima radi se o malinoi.

- Pas je ugrizao dete za stomak, zatim je dete vukao po dvorištu. Deda je uspeo da otrgne dete od psa i sa detetom se vrati kući - saznaje se.

Kako se saznaje, devojčicin otac ju je svojim vozilom prevezao u Dečiju bolnicu u Tiršovoj.

Dežurni tužilac Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu naložio je da se uradi uviđaj i obavesti "Zoohigijena". Ekipa "Veterina Beograd" iz dvorišta su potom odvele psa u karantin.

Policija je obavila uviđaj i dostavila izveštaj Tužilaštvu.

Podsetimo, u Dečjoj bolnici u Tiršovoj detetu su konstatovane teške povrede stomaka, ono je hitno operisanao i trenutno je stabilno.

Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je jutros za RTS da se napad dogodio juče oko 19 časova i da su roditelji dete hitno prevezli u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

- Vrlo brutalno se desio napad na četvorogodišnje dete, zubima mu je maltene rasporio trbušni zid i deo 12-palačnog creva mu je bio izvučen van tela - rekao je dr Stijačić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

STABILNO STANJE DEVOJČICE KOJU JE NAPAO PAS! Otkriveno šta će biti sa životinjom: "Teško je povredio dete"

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023

Drama se odigrala sinoć u Sremčici kada je četvorogodišnju devojčicu teško povredio pas...Prema informacijama koje je preneo RTS, devojčica je operisana u Dečjoj univerzitetskoj klinici u Tiršovoj i trenutno je u stabilnom stanju. Međutim, lekari ističu da je prerano davati bilo kakve prognoze...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.