PAPA SE SUSREO SA OCEM AJLANA KURDIJA: Izrazio saučešće zbog tragičnog gubitka - slika koja je obišla svet (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021, 01:01

PAPA SE SUSREO SA OCEM AJLANA KURDIJA: Izrazio saučešće zbog tragičnog gubitka - slika koja je obišla svet (VIDEO)

Mali Alan, jedan od njegove braće i majka su nestali kada je policija zaustavila izbeglički brod

Poglavar rimokatoličke crkve Franja susreo se tokom svoje posete Iraku sa ocem Ajlana Kurdija, trogodišnjeg sirijskog dečaka koji se udavio tokom prelaska Mediterana.

Nakon mise koju je održao danas u gradu Irbilu, na severoistoku Iraka, papa se sastao sa ocem malog Ajlena, Abdulahom Kurdijem, i proveo duže vreme u razgovoru s njim, preneo je AP, piše Tanjug.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Papa je razgovarao preko prevodioca i izrazio svoje saučešće porodici zbog tragičnog gubitka, a Abdulah Kurdi je zahvalio papi na izrazima saučešća.

Defying security and pandemic fears, Pope Francis wraps up the main events of his historic four-day visit to Iraq pic.twitter.com/LS8kqs3dfv

— TRT World (@trtworld) March 7, 2021

u kojem su bili, a koji je iz Turske plovio ka Grčkoj.

More je izbacilo telo malog Ajlana na obalu Turske, a fotografija njegovog tela obišla je ceo svet i usmerila pažnju svetske javnosti na problem izbeglica koje pokušavaju da se domognu Evrope.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.