PAO DOGOVOR U CRNOJ GORI! Demokrate prihvatile ponudu PES-a o udelu u izvršnoj vlasti! Ovako će biti raspodeljeni resori u novoj VLADI!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 21:07

PAO DOGOVOR U CRNOJ GORI! Demokrate prihvatile ponudu PES-a o udelu u izvršnoj vlasti! Ovako će biti raspodeljeni resori u novoj VLADI!

Raspodela resora u budućoj vladi ključni je prioritet aktuelne političke diskusije.

Demokrate Alekse Bečića obvavestile su danas pisanim putem lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića da prihvataju njegovu ponudu o udelu te partije u izvršnoj vlasti, kao i čelnu poziciju u parlamentu, prenose TV Vijesti.

Prema načelnoj strukturi buduće vlade Crne Gore, predviđeno je da će Demokrate, osim vođenja Skupštine, u vladi imati potpredsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zaduženog za oblast bezbednosti, a vodile bi i ministarstva odbrane, unutrašnjih poslova, turizma i pomorstva, kao i resor ekologije, održivog razvoja, šumarstva i poljoprivrede.

Vijesti prenose da bi PES-u, osim premijerskog mesta i funkcije potpredsednika zaduženog za ekonomiju i finansije, pripali i resori rada i socijalnog staranja, pravde, spoljnih poslova, zdravlja, kulture i medija, nauke i visokog obrazovanja, energetike, prostornog planiranja i urbanizma, kao i državne imovine i katastra.

Bošnjačkoj stranci Spajić je ponudio potpredsedničko mesto za spoljne i evropske poslove, kao i resore evropskih poslova, prosvete, poljoprivrede, saobraćaja i investicija.

Prema planu lidera PES-a, četvrti potpredsednik u novoj vladi, koji bi bio zadužen za regionalni razvoj, bio bi iz Albanske alijanse, kojoj bi pripao i resor kapitalnih investicija, dok bi Albanski forum, kao i do sada imao javnu upravu. Hrvatskoj građanskoj inicijativi (HGI) je ponuđeno ministarstvo ljudskih i manjinskih prava, a SNP-u je, u neformalnim razgovorima, ponuđen resor sporta i mladih, iako je ta partija navodno zainteresovana za dva mesta u vladi. Spajić je od partija s čijim se predstavnicima sinoć sastao tražio da se danas izjasne o načelnom planu podele u budućoj vladi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.